Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill vara ett hus

Jag vill vara ett hus
Med många rum och fönster

Jag vill vara ett hus
Med tapeter
I olika mönster

Jag vill vara ett hus
Med svindlande trappor
och gångar
Jag vill vara ett hus
Med levande människor
Inga nedstämda, bleka fångar

...

Jag vill vara en byggnad
Som får dig på fall
En byggnad av trä och av sten
Inte gömma mig bakom bommar och vall
Bara stå där så välbyggd och ren

Jag vill vara ett rum
Där du sitter tyst
eller kysser eller älskar eller dansar

Ett varmt, svalt rum
Där du kan vara ljum
Eller febra, stoltsera och chansa

Att få omsluta dig helt
Att få bära din tyngd
Att få skydda din kropp
Är min lunga
Jag vill vara ett fönster
Där du tittar ut
På små människor
Som skratta och sjunga

Jag vill vara ditt hus
Dit,
dit alla får komma
För att spisa och snacka och
slappa en stund
En plats där man tryggt kan somna

Jag vill vara ett hus
Fyllt av glädje
farhågor
tankar

Jag vill vara ditt hus
Där
du kan vila och andas
Bli ny varje dag
Och vågar öppna dörren ändå
Även om en "galning" står och bankar




Fri vers av Il Ciclone
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-21 09:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Il Ciclone
Il Ciclone