Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den Svenska skulden

Varom detta skuldtyngda folk
det hänger som ett smolk
över sinnena våra
och gör stunderna svåra

Varför har vi fått
denna lott
Har vi förtjänat det
på vad har vi gått bet

Skulden är inte bra att ha
den gör oss bara olyckliga
varför har skulden grott
för något som vi inte gjort

Kanske är det för att vi har det bra
vi oss kan skuldbelägga
men varför måste det vara så
det har jag svårt att förstå

Vem är det som skapat denna myt
deras idéer måste ut!!!

Vi är ett stolt och fritt folk
och måste hiva detta smolk
som eliten prackat oss på
och med huvudet högt få gå




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-22 09:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
för mycket nationalism. är du rasse?
2017-10-22

    ej medlem längre
Blir glad av denna rimmade dikt
Bravo !
2017-10-22

    ej medlem längre
Blir glad av denna rimmade dikt
Bravo !
2017-10-22

    ej medlem längre
Blir glad av denna rimmade dikt
Bravo !
2017-10-22

    ej medlem längre
Blir glad av denna rimmade dikt
Bravo !
2017-10-22

    Efter10
Helt klart!
2017-10-22

  Öknens Ros VIP
Nä, aldrig får man va' glad, alltid ska man känna dåligt samvete. Tänk på alla fattiga och svältande. Ändå pumpar lilla Sverige in miljarder till hjälp i många fattiga länder, resultatet syns knappast. Varför blir det inga större förbättringar i dessa länder?
2017-10-22

  Öknens Ros VIP
Nä, aldrig får man va' glad, alltid ska man känna dåligt samvete. Tänk på alla fattiga och svältande. Ändå pumpar lilla Sverige in miljarder till hjälp i många fattiga länder, resultatet syns knappast. Varför blir det inga större förbättringar i dessa länder?
2017-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP