Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte lätt att vara man

Det är inte lätt att vara man i dag
man får skulden av allehanda slag
alla män dras under samma kam
det är inte lätt att vara man

Det är konstigt ändå
att kvinnorna älskar dom så
trots skam och spe
får dom ändå vara me

Bot och bättring är bra
skam och spe vill ingen ha
kvinna och man
måste älska varann

Det finns ingen annan väg ut
för att få trakasseriet slut
kvinna och man
måste älska varann




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-23 09:22



Bookmark and Share


  Arne Björn Fredriksson
gör mot din nästa såsom du önskar att denne skall göra mot eder...
Gud skapade mannen och kvinnan att vårda naturen och älska varandra :)

kärleken får icke förblindas av osunda tankar och beteenden....

kvinnan och mannen måste älska varann
2017-10-28

  ULJO
Går ju inte att generalisera. Finns goda män också liksom ondsinta kvinnor
2017-10-25

    ej medlem längre
Vi är alla lika oavsett vad vi är eller har varit.
Vi har inte rätt att varken döma eller fördöma någon endaste.
Vi gör alla fel, ingen är ofelbar. Vi lär oss på vägen, varje gång vi faller och reser oss starkare.
Det finns de som går bakåt, men då vi lär går vi framåt. :)

Den som kan se bjälken i sitt öga och grandet i grannens det är stort.

Väldigt bra text >3

2017-10-23

  Marita Ohlquist VIP
Din text väcker tankar och känslor.
Oavsett vilket kön man har så är det den enskilda individens ord och handlingar som skall bedömas, inte allas i en klump.

Må kärlekens öppna hand vinna över hatets knutna näve!
2017-10-23

    ej medlem längre
Man ska alltid vara försiktig med generaliseringar. Både kvinnohat och manshat är förkastligt, eftersom det dömer människor utifrån kön när alla förtjänar att bli bedömda utifrån sina handlingar.
2017-10-23

  Öknens Ros VIP
Det finns andra kulturer i Sverige där kvinnan värderas väldigt lågt, sedan finns det svenska män som behöver ändra attityder och värderingar på kvinnor.
2017-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP