Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om Egocentricitet

Under egocentricitetens stjärna
vandrar vi alla
men på olika vis
en tjänst en gentjänst
eller ett tack som bevis

Vi kanske inte förväntar oss det
men känner kanske lite av svek
längst där inne när tacket uteblev

Orättvisorna skriar i vår värld
vi har det ändå ganska bra i vår lilla härd
men det finns en hel del
som är orättvist och fel
som går att ändra på
så att många det bättre kan få

Men det gäller att se upp
Avund är livets luft för en del
att skilja på avundsjuka
och orättvisa är inte alltid så lätt
och kan utnyttjas på ett skamligt sätt
av dom som anser sig ha rätt
det kan bli till hat
Hitler och Stalin
kunde sin sak




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-31 14:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
hu så bra diktat
Du har så rätt
ett otäckt sätt
streberjagets tid :(
2017-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP