Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PIONJÄRER

Outtröttlige diktare du !
hur överhettad av kraftansträngning
måste du inte bli
för att spränga
begränsningarnas tankevall
för den storslagna tankens
nyskapande.

Hur många litterära verk
bleknar inte i den jämförelsens sken,
där den lärde blev den lärande,
vars kritiska eld intet undgår.

Liksom den nyfikna läsaren söker
det nya omvälvande heta
vars tanke berör likt
när man bränner sig på eld
som väcker hjärnans medvetande
med sitt eldfängda språk,
härdar diktarna ordet på städet
tills det blir tillräckligt glödande
hett att brännmärka sin hord
av läsare.

Det finns "fixstjärnor"
i världslitteraturens universum
som till synes aldrig slocknar
pg av deras respektive pionjärandas
genererade upptäckter som utvidgat
litteraturens universum,
likt en Einstein
tillfört vetenskapens.

Det ironiska är bara det
att innan
alla dessa upptäckter av
nyskapelsens pionjärer,
fanns allt innan någon
blev medveten om det,
eftersom hjärnan ofta vet mer
än man är medveten om.

Hur många gånger har inte
den eftertänksamme tänkt
"Tänk att jag inte tänkt
på det tidigare
att jag redan visste
att jag vetat detta"

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-31 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP