Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är detta rasism?

Är detta rasism?


Rasim hör vi dagligen i alla sammanhang. En liten berättelse som anknyer till detta. Jag var och handlade en lördag massor av bilar på parkeringen. Jag kom körandes och plötsligt backar en liten buss ut från en parkeringsficka. Jag undrar varför vederbörande inte fortsätter att backa. Jag har massor med bilar efter mig och de börjar bli väldigt otåliga på mig. Men den lilla bussen framför mig stod fullständigt still. Jag signalerade på med händerna att hon skulle backa så vi alla kunde köra där ifrån. Men tydligen var det något som gjorde att hon inte backade. Det blev mer och mer uppståndelse bakom nig för de trodde det var jag som hindrade dem.

Situationen blev ohållbar jag viftade flitigt att hon skulle backa,men tyvärr gjorde
hon inte det. Utan nu steg jag ur bilen och öppnde deras dörr på bussen. Jag sa varför backar du inte? På väldigt bruten svenska sa denna muslimska kvinna: Jag kan inte mer. Bussen var full med muslimska kvinnor,jag satte mig i förarsätet och backade bussen så att alla dessa bilar kunde få sin upplösning.
Det jag undrar är hur i all världen kan en muslimsk kvinna få körkort om hon inte kan backa? Är det så att de får körkort även om de inte kan köra? I dag är det ju halkbanor och annat. Så många som misslyckas att ta ett körkort i dag är ju faktiskt skrämmande!

Bo Grapendkog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-31 19:25



Bookmark and Share


  Ric
Är du säker på att hon hade körkort? ;P
2017-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj