Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det märkliga med människor att de i olika stadier av sitt liv passar som omväxlande diktator och undersåte. Som om personen ifråga skulle ha och lida av en sjukdom, ett syndrom. Vara som en vindflöjel. Minst sagt 'ombytlig'.


Något litet om livet




Jag vill bara ha fördelarna och inte nackdelarna.
Jag är gärna den som dikterar villkoren.
Det håller till jag tröttnar på meseriet.

Både att det finns människor som vill säga ifrån.
Samt de som hoppas komma undan med
att tacka ja till allting, hålla med,

försöka vara förekommande lojala och jovialiska.
De som inte håller med kan dra.
Göm hellre huvudet i sanden.

Svälj allt och alla som manipulerar dig.
Drömmen och mardrömmen i sin prydno.
Pendlande mellan desperation och lugn.

Hög och låg, nord och syd, brett och smalt.
Livligt och ytligt, stillsamt och djupt.
Snabbt som en bil, en dag på stranden.







Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-11-13 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP