Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inkassobolagen göds av räntor och avgifter

Inkassobolagen göds av räntor och avgifter

Av svenskarnas enorma skuldberg hos Kronofogden är nära hälften, 21 miljarder kronor, enbart räntor och avgifter som går till inkassobolagen och aktörer som lånat ut pengarna. Den kund som missar sin betalning kan få se sin skuld växa lavinartat. Vissa företag skickar omedelbart ut en påminnelse vid en sen betalning och tar därmed direkt ut en extraavgift och sedan börjar räntan ticka. Inte sällan en extremt hög ränta.
Betaltjänstföretaget Klarna, som har egen inkassoverksamhet, har uttryckt saken tydligt på en bandad konferens: ”Den bästa kunden är den som inte betalar direkt, men som får en påinnelse och sedan inkassokrav.” Det här är sannolikt en syn som delas av flera i branschen, för ju senare kunden betalar desto större räntor och avgifter blir det till bolaget. I Kronofogdemyndighetens statistik, framgår tydligt att avgifter och räntor är en betydande del av hela skuldberget.
Varför gör man inget på regeringsnivå. Det är precis som man vill att människor ska bli skuldsatta. Det är ju inte klokt vilka räntor de tar ut,det skulle ju sämföras med ocker. Att inkassobolagen får härja som de vill är ju helt skrämmande. Det borde ju finnas ett skydd för människor i sin utsatta situation.

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-14 12:17



Bookmark and Share


  Feminaz
Du har helt rätt i detta! Det har spårat ur, tjäna pengar på andras skulder och höga räntor och avgifter!
2017-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj