Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Polisens reg,foto efter anmälan om förargelseväckande beteende under en av hans konserter.


SEX DROGER POESI OCH ROCK'N ROLL

James Douglas ( Jim Morrison) 1943-
1971 kan utan överdrift statueras
som den 1:e att föräras genren
"Rockpoet"
i ordets naknaste bemärkelse,
med tematik kring sex,död,
samhällsinriktad civilisationskritik,
pyntade med en mystisk symbolism
av ockult prägel,vilket väl tilltalade
den generation han tillhörde under
sextiotalet.

Ett par diktsamlingar är hans prod-
uktion i skönlitterär form samt efter-
lämnade dikter postumt.

Hans beslut att strax före sin död resa
till Paris för att på allvar förkovra sig
i sitt diktande,ändade dock i ett badkar
på ett hotell vars dödsorsak inte kunnat
bekräftas till 100% eftersom det inte
finns något obduktionsprotokoll.



Ingår som nr 152 i "Litterära brottstycken"




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-16 07:52



Bookmark and Share


  Stay Golden
Poor boy, what a world, what a world.
2017-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP