Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Såningsmannen


Besöker ofta mormor
med mamma
de dricker kaffe
och pratar vid köksbordet

Själv sitter jag i en gungstol
och läser Såningsmannen
slukar det mesta
och dikterna klipper jag ur

De låter mig vara ifred
en tyst läsande unge
där i bakgrunden
ganska allvarlig
och lite grubblande

Är det på vintern
så blir det en skön sparkfärd
hemåt igen
i skymningen
allt medan stjärnorna tänds




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 622 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-11-18 14:30



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Tack för den njutningsfulla läsarstunden!
2017-12-04

    Dan Myrbeck
Finstämt och bra berättat.
2017-11-24

  ULJO
Läser och njuter
2017-11-21

  Bo Himmelsbåge
Härlig nostalgiresa till förr;
till Dina nära och kära, då Dina första frön såddes till Ditt litterära intresse
och skapande, i Din mormors gungstol!

Du skapar en sådan skön stämning
av ombonad närhet, där i den lilla stugan och sedan i den friska underbara sparkfärden över snön och under stjärnorna i vinternatten!

Varmt tack!
2017-11-20

  Chawa VIP
De vuxnas mummel, kaffedoft och en stunds egen förkovran i avskildhet till gagn för det egna skapandet. Några av såningsmannens frön föll visst ner på flickan och började så sakta gro... Fina trygga minnesbilder frammanas här tillsammans med fotot! Varmt och levande berättat!
2017-11-19

  Marita Ohlquist VIP
Fina minnen om en svunnen tid.
Tror nog att de utklippta dikterna ligger till grund för ditt läsande och skrivande.
2017-11-19

  Bibbi VIP
Så fint.
2017-11-19

  Lars Hedlin
Så fint framställt :)
2017-11-19

  Ingrid Trolle
Vackra minnen
som berör och
för läsare bakåt
i tiden, då ordet
stress inte var känt
2017-11-18

  Feminaz
Sköna stråk för själen när denna dikt läses!
2017-11-18

  ResenärGenomLivet VIP
Så härligt med dessa minnen man sparar på...
2017-11-18

  Anya VIP
Jaa visst kan man besöka sina nära och kära även sedan de gått bort. Så fint bild du målar upp här med barnet i gungstolen. Tycker du gestaltar bra med få adjektiv.
2017-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP