Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texterna har jag skrivit redan något förut. Men en del 'uppdateringar' kräver även något nya former. De får därför gå här som parafras, omskrivning för något som uttryckts redan förut.


Dagens parafras 2017 11 25




I.
'Vissa dagar tar Kim först på sig glasögonen och ser sig omkring. Men efter bara en kort stund tar personen av dem igen och ser allting som genom dis och dimma'.

II.
'Kim erbjudit yngre förmågor ibland ett slags kontrakt att skriva på och en rad för i vilken ålder det kan vara lämpligt att mista sina förmåner och rättigheter. Men ingen har velat skriva in en ålder då de frivilligt avstår dem, till förmån för då något yngre förmågor. Inte heller har de velat Kreta dit sin egen namnteckning och det tycker Kim är svagt av dem. De vill helt enkelt inte föregå med gott exempel...'



(Kreta är en grekisk ö, men kreta är slang för att med penna teckna något under, bara att den som skrev programmet verkade vara på lyset ibland, och nu är det skrivprogrammets ordlista som godkänner ord bara om de skrivs med versaler, och då bara ibland. Texten i sig är ungefär lika påhittadt som språket, oavsett i vilket land det talas. Ord som stavas med dt på slutet visar på bristande ändelser eller meningen med en och ett. Nödlösningen är då att utgå ifrån att det behövs ord som är på en gång både en och ett, som original.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-13 22:58



Bookmark and Share


  Nanna X
Et godt menneske, måske?
2018-04-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP