Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kan vara kul att 'spåna'. Seriöst eller mera inte. Meningen med en diskussion brukar ha två parallella mål. Dels att envar skall kunna ha sin egen åsikt och ha rätt att äga sin rätt att ha den. Dels att den som kan dominera en grupp, till slut ofta bl


Något litet om korrektion?





Om det går att skriva om en politiskt korrekt person.
Går det väl även att tala om opolitiskt korrekt.
Eller inkorrekt politisk, såväl som då även inkorrekt opolitisk?
Om det finns något som är objektivt finns ju även något som är subjektivt.

Som att säga att ord har en positiv och en negativ version.
Men ett mynt har flera sidor än två.
Framsidan, baksidan, insidan och utsidan.
Avigsidan teoretiskt sett, samma som baksidan.

Eller den som vill leka med begreppen på olika sätt.
Tills resonemanget 'spårar ur' helt och blir mer teoretiskt, filosiskt eller mer likt strunt, skitprat eller till en sorts närmast religiös upplevelse av 'ren smörja'.

Uppgiften för en ledare är att ena deltagarna av en grupp och få dem att vara samstämmiga.
Men om gruppen har som uppgift att vara demokratiska.
Det talar emot en ledares uppgift.

Deltagarna i en diskussion bör verka för att envar får ha och bör ha sin egen åsikt.
Att ena dem vore att motverka syftet med en diskussion.
Vad kan då en ledare göra för en grupp, vars medlemmar är med för att diskutera?
Fördela ordet utan egen påverkan eller inverkan.

Är det alls möjligt?
Jo, om ledaren är vald för att följa reglerna för var grupp.
Vara samlande, fördela ordet lika samt se till att motverka kaos och inbördes 'oro'.
Agera ordnings uppförande personligen.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-05 09:29



Bookmark and Share


  ULJO
Inte jag heller men jag läser och begrundar. Väl framfört
2018-06-05

  Nanna X
Jag tänker inte korrekturläsa din text.
2018-06-05
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP