Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt tillåtet (1983): Jag satt verkligen på tåget från Stockholm till Uppsala och fick de där tankeglimtarna. Däremot, varken promenaden i parken, eller natten i ett dragigt trähus, beskriver konkreta händelser som skett i verkligheten.


Allt tillåtet.

Du sitter på tåget
och inser att du får
önska dig
allt det du vill vara med om.

Det är inte minnen
du ser så klart
utan glimtar av möjliga upplevelser
sådana som du vill ha.

Du och din vän, på väg hem
går på natten i en park
fåglarna kvittrar
och ljuset börjar komma
du känner igen stillheten, i en annan tid,
du mycket hellre vill vara i.

Ni ligger i ett trähus
med dragiga fönster
utanför är blåsig natt
och bara enstaka bilar kör förbi
så det sjunger i asfalten.

Du tänker att en dag
ska du kunna öppna vinflaskor
t.o.m. Bardolino, utan korksmulor
och Est, est, est får du upp
Soliga dagar inom dig
en kommande syrentid i ditt liv.




Fri vers av Staffan Uhlén
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-27 08:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Uhlén
Staffan Uhlén