Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
två av gosedjuren


Fy katten - satt på undantag!


Ett barnbarn
på var sida i sängen
snusande så tryggt
den ena som gärna
vill ligga arm mot arm
den andra lite trevande
med handen ibland
för att försäkra sig om
att farmor är kvar

Så alla gosedjuren
runt omkring:
några nallar
hundar
katter
kaniner
ett lodjur
en tiger
en elefant
och en fjällräv

En fjällräv undrar jag?
jo, det är det
förklarar den minsta
med förnumstig min

Aldrig har jag haft
så många djur av skilda slag
runt omkring mig i sängen

Fast katten
den högst levande
sitter med förebrående ögon
nedanför sängen
för hon får inte plats

Eller så är det kanske så
att hon bara känner sig
lite bortglömd
och då får det faktiskt vara

Fast på morgonen
hoppar hon försiktigt upp
i den sköna sängen
banar sig väg
mellan alla djuren
börjar spinna högt
och hittar snart varma händer
som vill klappa
och pyssla om

Äntligen blir det hennes tid!




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 578 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-11-29 14:57



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Den underbara världen innan coronan, vet jag. Tur att jag läser detta epos, påminner om hur det kunde vara - då förr!
2020-11-29

  Salvation Pepper
Hemtrevligheter!
2017-12-04

  ResenärGenomLivet VIP
Så varmt och gott och härligt du beskriver detta...man blir glad och det blev ju katten också till slut...:-))
2017-12-04

  Ingrid Trolle
Helt underbar berättelse
om barnbarnen och deras
gosedjur och katten som
till slut tar ut sin rätt till
kel.
2017-12-01

  Bo Himmelsbåge
Fin skildring av alla gulliga gossedjuren runt farmor och barnbarnen, samt katten förstås,
som dock fick finna sig att sitta på undantag nedanför sängen hela natten...
Men på morgonkvisten tog hon revansch
och banade sig väg till varma smekande händer...
Härligt!
2017-11-30

  Chawa VIP
Kärlek, närhet och trygghet till alla och en var - till sist! En härlig text jag blev både varm och glad av att läsa!
2017-11-30

  ULJO
Så bra skildrat
2017-11-30

  Bibbi VIP
Så fint och mysigt allt låter.
2017-11-29

  Maj-Lis VIP
Tur att katten fick sin stund
2017-11-29

  Lars Hedlin
Jätte bra och full av känsla!
2017-11-29

    ej medlem längre
Lilla kisse vill inte komma i andra hand, vill allt bli uppmärksammad!
Fint med barnbarn och alla gosedjur!
2017-11-29

  Anya VIP
En varm ton som kommer ut ur skärmen. Lycka när den är som bäst. Bra fångat.
2017-11-29

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om farmor, barnbarn, gosedjur och katten som har saknat sin plats!
2017-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP