Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnsnö

Minns att någon gråter
tröstad åter

där solen värmer
bakom moln
finns det någon där
finns det någon

stjärnsnö
som hon heter
oändliga nätter

finns det något mer
utöver,bortom

brinn
över berg
och över torg
blickar färgar av sig
färgar in

stjärnsnö
håller fast i sin
vill inte dö

mamma, varför ser du inte

så tyst, när det värker
så oduglig
att det blir sant

brinn in i hjärtat
under jord
och under fötter
tiden fastnar
i orden

stjärnsnö
där du stod, där du levde
så oduglig
förankrad att leva
tills du ska förvandlas
viskar vinden en visa åt liten

mamma
älskar dig
lilla stjärnsnö

din önskan är hennes med
när en stjärna faller
ner
hon håller om dig
när du ber
gå nu ut i vida världen
gå nu in i själen
rädda en oduglig människa
och en till

där solen värmer
bakom moln
finns du, alltid du
du är någon, du är där
där har du alltid varit
så brinn
låt ljuset brinna för kärleken
i ögon
bli människan i orden

sin människa.




Fri vers (Fri form) av Gudinnan VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-06 18:38



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Innerligt fantastiskt prosaistisk tankeväckande och med bravur viger du in mig i känslan... Så bra så!
2017-12-06

  M:tin
Berörande ord!!!!!!!
2017-12-06

  Ezmeralda VIP
Så vackert, blev helt tagen av din text.
2017-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Gudinnan
Gudinnan VIP