Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godesång

förtrollade öden firas
två dagar innan lögnen

brudgummen vem
var han som red, hen
i nattens mörker

jorden sträcker sin kropp
jämkar sin stela axel
skakar stjärnstoff som damm

lagbunden vändes
vår kalla nord
mot värmande solen

den gjorde brudgum
kåt i snö, lät då
bruden med blodiga ögon dö
för att vi glatt skulle fira

med lögn i tiden
kropp vi lögar
av ölet kryddat
med nejliknopp
kristus blir född
vad det lider

© Bosse 11 december 2017.




Övriga genrer (Satir) av Bossepoet från Österbotten
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-11 19:55



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Värmade historia!
Bland fabler o sanning
Genom mänskliga tider
igenom mörker o ljus
Tack!
:}
2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten