Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
intill en ljusängel


Den sjungande ängeln


På en loppis
hittade jag ängeln
som kom från Spanien
och kostade tio kronor

Men framme vid kassan
behövde jag bara betala fem kronor
för det var rea på alla julsaker

När jag kom hem sen
och spelade min julmusik
från en CD som jag brukar
då hade det tillkommit
en extra stämma

Det var ängeln
som just flyttat in hos mig
som jublande stämde in
och lät sin klara röst ljuda

Jag fick för mig
att den var lycklig
för att den fått ett nytt hem
hos mig

Välkommen!

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 619 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-12-16 14:29



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Trevligheter!
2017-12-21

  Monika A Mirsch VIP
Det sjungande hjärtat -
javisst - jag minns -
det sjungande hjärtat
kunde komma mig nära
i min barndom
på gatan
under krigets dån
i stillheten
mellan bullrande fordon

Det sjungande hjärtat
fann en boning
hos mig, även hos mig
tack Eva för din ängel!
2017-12-17

  ULJO
Så fint
2017-12-17

  Chawa VIP
Åh så söt!! Kan riktigt höra hur ängeln tar i och sjunger med. Tänk att något så litet kan förnöja så mycket. Med glädje och värme skrivet!
2017-12-17

  Bibbi VIP
Säkerligen lycka här.
2017-12-17

  Bo Himmelsbåge
Så underbart gulligt...att den lilla skönsjungande ängeln fått ett nytt hem i
änglamors skönsjungande himlaorkester!

Jag hör ända hit deras jublande lovsång och tacksamhet, över att få bo i Ditt trivsamma hem och att få tillbe himlens underbara skönhet och godhet, nu i adventstider!

Genomvarm och trivsam dikt!
Tack!


2017-12-16

  Anya VIP
Så sött och bilden förstärker. Jag hör nästan ängeln hit till mig också.
2017-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Ängeln blev glad över att slippa sitta på en hylla
komma hem till dig och ditt hem förgylla!
2017-12-16

    Sefarge VIP
Den som söker
skall finna!
:}
2017-12-16

    Birgersdotter VIP
Gulligt
2017-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP