Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt äppelträd


I symbios


Nattens regnväder
har tvättat marken ren
och jag ser hur morgonljuset silas
genom grenverket
i mitt äppelträd

Vattnet och ljuset
lever i symbios
och livet kommer att fortgå
tänker jag
men bara om vi inte glömmer
att spara några frukter
på kunskapens träd
åt våra efterkommande

Vi finns till just här och nu
men våra giriga anspråk
på naturens resurser
har satt vår framtid på spel

Jag står kvar en stund
på min trappa
medan jag ser morgonen skimra
i en vattendroppe




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-12-21 17:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Svarar privat.
2018-01-13

  Lars Hedlin
Stor vishet i denna!
2018-01-09

  Larz Gustafsson VIP
Kunskapens träd ställde till alla dessa problem som vi nu brottas med. Den värsta följdverkningen av den fruktkonsumtion som ägde rum i Eden den gången var och är synden inom oss.
Så länge människan inte vänder om från sin synd och till Jesus kommer hon att få skörda frukten av syndafallet. Kunskapens träd, säger Bibeln, var ett träd på gott OCH ont!
2017-12-25

  Salvation Pepper
Det är hälsa att tänka som du!

2017-12-23

  ULJO
Så fint om det viktigaste vi har, naturen. Utan att den vårdas klappar hela vår tillvaro samman.
2017-12-22

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin dikt om den viktiga symbiosen mellan Naturen och Människan, som lätt glöms bort idet moderna samhället!
Vi har en gång fått möjligheten att smaka av kunskapens frukt och den smakade Gott... men vi måste också lära oss att bruka den rätt och med måtta, så att kunskapens träd blommar och ger rikt frukt även i framtiden till våra barn och barnbarn...!

Varm tack!

Sparas!
2017-12-21

  Chawa VIP
Jag läser här en visdomsfull betraktelse över Livet. Grundtonen häri är ett givande och tagande i harmoni och symbios. Allt är ordnat till ett väl genomtänkt samspel. Den motsträviga människan måste falla in i detta samspel om hon ska kunna fortsätta sin vandring på Moder Jord! Tycker mycket om uppmaningen "... att spara några frukter på kunskapens träd åt våra efterkommande". Må de kvarlämnade frukterna få mogna i lugn och ro ty de kommer att bära på viktig information åt kommande generationer! Bilder som frukt, solljus och vatten sluter cirkeln och upphöjer Livet. Tack för en utomordentligt välskriven och betydelsefull dikt!
2017-12-21

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om vår natur!
Vi bär framtiden i våra händer till kommande generationer, bör hållas varsamt!
2017-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP