Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det gamla julkortet


Tillönskas av mor


I mina gömmor
har jag flera vykort och julkort
skrivna av min farmors mor Christina
till min farmor Sofia.

Julkortet ovan är från 1928
och på baksidan skriver Christina
till sin dotter Sofia:

En God Glad och Lycklig Jul samt
Ett Godt Nytt År!
tillönskas Eder alla
av mor
med många kära hälsningar


Bilden på framsidan är målad
av konstnärinnan Adina Sand.

Hon var född 1880 i Eksjö
och dog 1976 i Katarina församling
i Stockholm.

Hon var i sitt liv mestadels verksam
i Varberg dit hon kom 1909
för att arbeta som teckningslärare.


Nu vill jag sända er alla en hälsning.


God Jul och Gott Nytt År!
tillönskas av Eva




 







Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-12-23 08:09



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack och God fortsättning!
2018-01-13

  Lars Hedlin
God fortsättning på 2018 :=) kram
2018-01-09

  Bo Himmelsbåge
Stort varmt tack, för detta härliga vackra, gammaldags Julkort med den
hjärtliga och innerliga julhälsningen
till din farmor Sofia!

Vill också passa på att önska Dig
och de Dina ett Underbart Gott Nytt År!!!
2017-12-28

  Respons VIP
Tack detsamma!
2017-12-27

  ULJO
Så fint
2017-12-27

  Marita Ohlquist VIP
Underbart med sådana minnesgömmor!

Önskar dig God Jul och Gott Nytt År!
2017-12-24

  Chawa VIP
Tackar så hjärtligt för din varma trivsamma julhälsning! Roligt att ha kvar så fina minnen från en svunnen tid. Intressant läsning, tack också för detta! God och fridsam Jul önskas från mig!
2017-12-23

  Monika A Mirsch VIP
Ack dessa underbart vindiga vingar från förr med de hjärtevarma hälsningarna! Tack Eva och tar mig friheten att önska dig en Fröjdelig Jul året 2017!
2017-12-23

  Salvation Pepper
Tack!

Älskar Christinas eleganta formulering!

Så jag säger:
En God Glad och Lycklig Jul samt
Ett Godt Nytt År! :)



2017-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP