Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En god Jul och Gott Nytt år önskas alla mina skrivarvänner och följare


En glädjerik Jul

Barnens ögon tindra i kapp
för varje klapp
glädjen är stor
hos syster och bror

Att ses kring julens smörgåsbord
och minnas Jesus ord
låt barnen komma till mig
på den barmhärtiga samaritens stig

Familjernas stora dag
då specialiteterna
randas på rad
Skinka och kål
helst utan svål
griljerad och fin
förhoppningsfullt från
ett lyckligt svin

Tomten är fryntlig och glad
gör sin traditionella ballad
finns det några barn som är snälla
som är till vår ständiga glädjekälla

Glädjen står högt i tak
i både koja och gemak
till olika tycke och smak
nästa år kommer hon tillbaka
så vi kan gnoa feja och baka
och julen igen bejaka




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-24 11:59



Bookmark and Share


  Jan Johansson
Toppen
2017-12-24

    ej medlem längre
Så fint rimmat God Jul & Gott nytt År
och harmonisk stämning

2017-12-24

  henke_r
Tack för en fin och stämningsfull dikt och jag önskar även dig en riktigt god jul!
2017-12-24

  Salvation Pepper
Tack, och en God Jul och Gott Nytt År även till Dig!
2017-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP