Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En av årets verser i fabeln Den ensamma granen för de smau. MIN Bild från vår julafton


Granen

Under granen vi lindar och lägger paket i sirliga snören

Den pryder rummet där bortom liksom tillfälliga öden

En stund den grönskar och doftar barr så ljuv

Paket som önskas lindar in vår tacksamma jul

Ljusen glimmar emellan dess glesa grenar med halo ljus 

Med dess urålder den pryder var hem och hus. 

Men det fanns en tid där den innan i skogen stod

Där vättar och troll gömde sig bakom under mossa och jord

små väsen och älvor vårdade den ömt

ljuset i skogen har de aldrig glömt

 




Prosa (Fabel/Saga) av Songbird VIP
Läst 603 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-27 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP