Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Atomerna efter dig

Att begrunda vårt öde
tjänar inte mycket till
vi kommer aldrig få veta
hur det ligger till

Vi söker och prövar ändå
för att nya insikter nå
att allt förstå

Nya galaxer och svarta hål
sökandet är dess mål
forskningens ädla symbol

Finns det en Gud ändå?
man har svårt att förstå
vad kommer han ifrån då?

Detta bekymrar många
som tron lyckats fånga
andra finner sig däri
och kan också lyckliga förbli




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-12-28 11:08



Bookmark and Share


  Margit Grell
Tankar om stora frågor i en strävan att försöka förstå. Som om texten mynnar ut i någon form av förlikning trots allt.
2018-09-03

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här, olika inslag i livets väv!

2018-01-02

  henke_r
Fint och klokt filosoferat!
2017-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP