Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VILLAKVARTERET "SOPTIPPEN"

Innevånarna i kvarteret där alla är lika
trivs förträffligt när de får tillfälle leta
efter olikheter,hugga varann i ryggen,
leta i varandras soptunnor,
titta in i fönster och nyckelhål osv.

Det är sådant som ger kvarteret energi
och spänning,medan de använder sina
grannar som soptunnor.

Där är friheten bakbunden och sanning
lögn.

Listiga och lömska ruvar var och en på
den andres nästa drag där alla förtalar
och misstänkliggör varandra och den
som blottar strupen blir rov.

Där räcker de en saltkaret om du frågar
efter sockret.

Inavlad nepotism är snarare regel än
undantag som korrupta handslag av
korsade fingrar bak rygg,anger grad
av rättsäkerhet,som i ett giftigt orm-
bo,med en Judas i varje flock,
där logikens lagar satts ur spel och
verkligheten förvrängs efter var och
ens ambition.

Här är alla "lika" och den som ertappas
vara "olik" blir fredlöst byte.

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-31 17:23



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Liksom reklamen inte alltid håller vad den utfäst.
2017-12-31

    Sefarge VIP
Bra skrivet!
Framsidan på
ett villakvarter
kan skilja sig
märkbart mot
Baksidan!

2017-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP