Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En samling historier i det korta formatet. Eftersom tid är dyrbar och där inte bör slösas bort med att läsa långa och tråkiga stycken här. När dessa stunder kan tillbringas i väntan på tåget eller bussen med att sjunga upp inför enstaka solonummer.


Skratta inte nu, håll käften och låt orden 'tysta mun'!


.
Eller som boxarens krav var för att berätta sitt livs historia för en nyfiken fan. Han kunde visst tänka sig att berätta om han bara fick slå av sig den värsta ilskan först. Att den nyfikne dog på kuppen. Vad spelar det för roll? Då slapp ju boxaren berätta. Den tid som boxaren sparade in på detta lade han i en ask med samlade stunder och tillbringade en vecka vid havet för.

..
En advokat talade med en annan jurist, i pausen mellan tvenne rättegångar. En tillbringad tid mellan personerna Anderson och Peterson.
Peterson drog ett problem och kom där med ett exempel, som för att förklara sin egen ståndpunkt.
Anderson.
- Jag förstår vad du menar med exempel. Det sa jag till din fru också, när du var i Borås på ett par dagar sist. Jag drog ärendet för henne. Men som hon inte riktigt verkade förstå sig på saken, visade jag i handling hur min klient troligen blivit bedragen av sin hustru i en otrohetsaffär. Strax efter akten, som jag inlett med din fru, sade hon att hon nog förstod sig på saken nu när jag i handling visat vad jag förut bara berättat om. Hon berättade för mig att det är så mycket lättare att förstå exempel på det viset.

...
Jag förstod att han bara utnyttjat mig hela tiden under min vistelse på orten. Sedan jag kom hem och berättade om hela saken för 'bästa väninnan', som sade mig att 'då slapp han betala för ett hembiträde'. Fast där har hon nog fel. Han älskar att berätta om hur mycket han uppskattar hushållsarbete, både hos sig själv och hos andra. Att jag aldrig sett honom verkligen göra något i handling. Det spelar mindre roll. Innan jag visste något om att diska, visste jag tydligen inte alls om hur det egentligen bör gå till. Likadant med att ta hand om sina golv. Sortera in glas, porslinsgods och bestick och andra köksverktyg. Något senare läste jag i ortstidningen om att en man legat på lasarettet i åtta månader med brutet lårben samt fått ena armen bruten på två ställen och att han visst var advokat precis som min vän och hade just samma sorts ovanliga namn. Tänk så märklig tillvaron kan vara ändå.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 251 gånger
Publicerad 2018-01-07 12:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP