Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GLÖMD UNGDOMSTID Version nr 2

Så lätt att döma
så lätt
att glömma
att inte heller du
alltid gjort rätt.

De där sårande orden
som hoppade ur munnen.

Sårande?
Du sade ju dem
i ren välmening:

INTE SKA POJKAR HA RINGAR i ÖRONEN!

sa
du,

nej SKREK du.

Och sedan:
INTE SKA POJKAR HA RÖTT PÅ NAGLARNA!

(Då mindes du inte den där tatueringen
som du gjorde då när du var ung
och som kostade dig nästan en månadslön.

Minns du vad din far och mor sa till dig då?



Sa du inte då, tänkte du inte då,
att så som mina föräldrar behandlat mig nu
så ska jag aldrig behandla mina barn?)

Du kan ändra på det,
det är inte försent.
Du lever än.
Du kan be ditt barn om förlåtelse.

















Fri vers av Cikoria Blå VIP
Läst 176 gånger
Publicerad 2018-01-19 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP