Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag är en trött gammal barn

 

Jag är en trött gammal barn
Torterar och bränner alla leksaker
Som jag inte fått som ett barn

Bortglömt och dumpat i soptunnan

Jag är en trött gammal fakta
Som lyser allas väg
Men inte min egen väg

Mörklagt och ej accepterat av hela existensen

Jag är gammal ordspråk
Som alla kan förstå
Men inte mig själv

Och aldrig fel sagt eller påhittat

Jag är en stjärna i galaxen
Utan eko eller reflex
Utan namn eller rötter

Osynlig för människan och hans nyfikenhet

De finns ingen som leder till mig
Det finns inget som kan leda till mig
Det fanns aldrig någonting som ledde till mig

Och kommer aldrig någonting att leda till mig

Jag är en trött gammal barn
Som bor på gatan utan adress eller post nummer
Utan tak , toalett eller badrum

Ingen vet vem jag är än mig själv

Jag är ett hov utan kunglighet utan tjänare
Utan krona, skattkammare eller skattjagare
Utan besökare eller äventyrare

Ingen kommer till mig och inte få lämna mig

Jag är en trött gammal elefant
Tungt som sorg och tyngre än ensamheten
Bor i sagorna som läsas av barn men inte av vuxna

Min flygmatta reser genom alla tider och berättar om mig

En trött barn!
En trött gammal poet barn!
En trött gammal barn!

Är jag!

 

 

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 151 gånger
Publicerad 2018-01-26 11:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP