Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djurens vishet

I skogen på höstpromenad.

En hare sa:sänk tempot min vän,
du hinner uppnå allt tio gånger om..

På en stig en sköldpadda stod, han
sträckte på halsen och sa: skynda
långsamt.

I promenadens mittstråk, en snigel blockerade
min lilla stig och sa: softare vännen se på mig..

Framåt hemkröken i sakta tempo, en uggla i en ek sa:
ser du vännen nu du har upplevt promenaden,
tio gånger mot vad du brukar..




Fri vers av Poetman
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-06 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poetman
Poetman