Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt liv är en del av dig

Så när började det?
Detta sökande efter tröst
Allt detta gapande efter så mycket mer än du någonsin kommer få
så länge du väljer att inte se
dig själv

Du säger jag tog ditt liv
Jag menar
jag gav dig det åter

Sluta balansera på mitt samvete
Det är du som får stå för frukten av ditt agerande
mot dig
mig
och världen innanför

Ytterligare möten stundar
ska du anklaga även dem för din inre död?

Passera gränsen av förnekelse
Öppna ögonen och för första gången
Se

Ditt liv är en del av dig

Du kom hit ensam och du kommer sluta ditt liv likaså
Varför inte börja så smått
med att bli vän med den enda
som kommer vara med dig
livet ut

Du säger jag tog ditt liv
Jag menar
jag gav dig det åter











Fri vers av Karin Ribbing
Läst 710 gånger
Publicerad 2006-06-03 20:25



Bookmark and Share


  Regular
Härlig...med en fras som verkligen fastnade i mig...
2006-06-03

    Gabrielle
Om du var här skulle jag ge dig hjärtliga APPLÅDER.
Det här är den bästa dikten jag läst idag. Den är så fruktansvärt underbar i sin äkthet, för att inte tala om sin styrka!

APPLÅDER!
2006-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Karin Ribbing
Karin Ribbing