Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte för att jag klagar på jobbet, men... Ibland är upplevelsen för en praktikant minst sagt spännande. Upplevelser i blomsteraffären. Ibland kostar rosen 45:- och vid andra mer festliga tillfällen, än begravningar. Kostar den 65:-.


Upplevelse vid incheckningen?



Märkligt, en del butikers urval.
Liten bulle, för små magar,
bulle med vanilj istället för mandelmassa.

En 'vanlig semla' med mandelmassa.
Samtliga saknar sitt puder på 'hatten'.
Men en betraktare den kan väl inte 'få allt'?

Dessutom tyckas modet
att göra hatten kantig ha slagit igenom.
Tre eller fyra kanter skall det visst vara.

Att jag, som inte äter semlor längre, hemmagjorda då.
Tycks inte ha mycket att säga till om.
I ren protest borde jag kunna köpa två semlor i affären.

Öppna asken på gatan och låtsas tappa dem,
medan jag bjuder så flott.
Sedan kan hundarna få dem.

Om inte ungarna hinner före.
Annars nästan lika impopulära hos turister
som kaviar på tub.

Undrar hur de skulle reagera i tullen.
Äta en 'som smakprov'?
Rekommendationer för resan.

Ha alltid med dig några bakelser
i kartong med fönster av genomskinlig plast,
före tullkontrollen på väg till flygresan.

Om de vill 'undersöka dem'
kan det väl inte kallas
'försök till muta'?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-14 17:32



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Det måste jag testa :)
2018-02-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP