Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du stora poet

Jag börjar här
När jag inte ser dig

Du stora poet

Jagar mig själv till förståelse när dina filosofiska tankar inte växer inom mig
Mina stämmor behöver sorteras i en sorts vila,
det är där jag förstår mig
Jag är här bara som gäst

Ta priset och gräv ner det

Jag är inte som du
Kan inte det där korta
Jag är en sån som måste förklaras så mycket mer

Flickan som satt ensam på sitt rum och skrev
Kvinnan som tyckte att det ödslade hennes tid

Rösten spretar medan visiret sakta ger med sig
Krokbenen ger ibland även stöd när mina drömmar tar stor plats

- Jag växer i det här, jag behöver det här
vinden viskar att vi tävlar inte om samma pris

Jag börjar här
När jag inte ser dig

Du stora poet

När fyller du min tolkning med ett rött hjärta?




Fri vers (Fri form) av Bellisarius
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-24 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bellisarius
Bellisarius