Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag provar

När min värld faller måste jag dela mina hemligheter
mitt tillstånd oavsett cirrus eller nimbostratus,
höga poäng på MADRS-S.
Att vandra ut i skogen och lägga min hand mot ett träd,
som en sista räddning jag provar.
Delar min karaktär

Kära träd.
Det hjälper mig att beskriva mitt mörker för dig.
Den hårda stammen mot handflatan
När jag delar mina varningstecken
pratar du med serotonin, dopamin och noradrenalin
På ett långsamt men ändå healande sätt
ger du mig allt du kan i en rät vinkel,
Fytoncider över mitt väsen

Det är ett mysterium för alla
att skogsbad existerar
Men du höjer min livskraften från hopplös till hoppfull,
ger mig liv av något jag inte trodde hade ett liv




Fri vers av Bellisarius
Läst 92 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-02 22:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bellisarius
Bellisarius