Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Industri

Dagarna har passerat innan och efter
Men det är tiden efter som räknas dag för dag
Och det är tiden innan som räknas
Det fanns ett lugn då inom mig
Ett lugn som var lika lättrubbat som en fylla
Den slår över och går över
Detta tingens krav, om allts oundvikliga slut gör vissa stunder till ett helvete
Även om jag vet att jag snart skålar och skrattar, knullar

Det fanns en idé om att jag utgjordes av dig
Att när ditt sätt att hålla om mig,
När ditt skratt och vår jargong
När äventyren och planerna
När din doft och din smak
När allt det försvann fanns jag inte kvar

Allt blev ett dundrande kalhygge av maskiner och industri
Det skulle upprättas något stort men ritningarna saknades för de brann upp i slakten
Det blev ett kaos och dammoln bildades
Jättelika och täta
Människor och hundar dog
Det byggdes men det byggdes fel
Det rasade och restes men på en vacklande grund

Dagarna gick och dammet la sig
Något trädde fram bland ångorna och byggnadsställningarna
Det var inte jag och det var inte den jag trodde det skulle bli men det var jag
Detta renoveringsprojekt tar aldrig slut
Inte för att något är trasigt utan för att allt går sönder




Fri vers av sbt
Läst 77 gånger
Publicerad 2018-03-18 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sbt
sbt