Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du levs till blomma

Du levs till blomma och talas i allt
som grodar mot vattnet blyghet.
Du kammas mot sommaren gräst och tallt
och simmas till löv och flyghet.

Din djurhet är ymnig med myrors sång
i klippor som levt av drömhet.
I grodande revor mossar den trång
och fuktas mot skymnig ömhet.

Du träds genom löven mot svanedöd,
du människas mot duvande fröhet.
En dag bevattnas med maskhetens bröd
då allt ses med grodor och snöhet.




Bunden vers (Rim) av Lars Larsen
Läst 303 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-21 14:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Larsen
Lars Larsen