Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om att livet döden och rädslor om livet och döden


Livet mot döden och sen

Atos grävde ner händerna i den mjuka fuktiga sanden och låter den sippra ner mellan fingrarna. Solen lyser och värmer hans kropp. Han ler, makar kroppen ner i den mjuka sanden, han somnar.

Livet är en gas som brinner, satan ser till att helvetet brinner,
Med dig eller utan dig, han ser till att det brinner
En av dessa dagar, en av dessa dagar som brinner, som dör
Lyssna hur vinden blåser, den vänder, och vänder igen
Du måste gå din egen väg, ensamma dagar, ingen morgondag
En hund skäller, en ängel brinner, nätter jag drömmer
Gå din väg, gå din egen väg, det är det enda rätta du kan göra
Ensamma dagar, efter en väg som du inte vet är den rätta
En kråka lyfter, en ängel flyger, vingar som brinner
Som en kråka flyger, som en ängel brinner
Som en gas där helvetet brinner
När du slutar tro, börjar du att dö, du måste gå din väg, din egen väg
Du kan bara gå din väg, din egen väg, ensam på din väg
Vem hör dina tankar, vem känner dina känslor, vem känner din rädsla
När du ska dö, vad ska du känna då, vad ska du tänka då
Vem känner din ångest, vem tröstar dig
Ska du dö ensam, ska du dö med en hand i din hand
Ska du dö för egen hand, och han ser till att du i helvetet brinner
Kommer du att känna att det kommer
Kommer mot dig som en brinnande ängel
Som en livets gaslåga som flämtar, flämtar och dör
Ska du du färdas mot helvetet som brinner
Ska du färdas med änglarna
Kommer du att känna att det kommer
Ska du vända ansiktet mot det som kommer
Ska du skräckslaget fly mot ingenstans
En av dessa dagar kommer att komma
Du måste gå din egen väg, ensamma dagar, ingen morgondag
Livet är en gas som brinner, satan ser till att helvetet brinner,
Med dig eller utan dig, han ser till att det brinner




Fri vers (Fri form) av Mikael Karlpers
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-24 00:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mikael Karlpers