Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
några av de gula runt hörnet


Livskraft och hjärtbyte

 

Snön har precis lämnat
det innersta av rabatten
luften är ljusblå
och intill huset, och bara där
är det snöfritt
för endast en liten bit därifrån
ligger snön djup
med småländska mått mätt

Men vilken livskraft de har
mina vårkrokusar
som så otåligt stått i startgroparna
redo att växa
knoppas
och blomma
allt nästan på samma dag
verkar det som

Jag hinner knappt med
i svängarna
men hej där ni efterlängtade små
några gula, några lila
och välkomna fram i ljuset!

Själv har jag pulsat färdigt för i år
bestämmer jag nu
och byter
vad som än händer
till lättare skor
och hjärta




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-03-24 15:03



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Dina ord gör mig glad. Inne hos mig prunkar kinarosen och ute stoltserar järpar paret och de andra små. Tack för din svängande dikt!
2018-04-13

  Chawa VIP
I poetens hjärta pulserar livskraften – ja sannerligen är det så! Med vårtecken runt knutarna väcks den subtila tankeskiftningen som är så liv- och hälsobringande! Fin och mycket talande titel till vederkvickande text och fotot gör vem som helst riktigt glad!
2018-03-26

  ULJO
Tiden nu den vi har se fram emot med all sin vårblomning
2018-03-26

  Bo Himmelsbåge
Skön bild; som en vacker tavla, ett stilleben av Vårfägring!

Härlig dikt om den av oss alla efterlängtade Våren, som har haft det så motigt, i alla fall här nere i Skåne!

Jaa... visst är det underbart när dessa veka, små trotsar snö is och kyla och tar första bästa chans att veckla ut sina spröda, väldoftande solparaboler, oss människor till glädje hopp och behag!

Visst sväller våra hjärtan av glädje och tacksamhet över att de finns och vi vandrar vidare med lättare steg och hjärta!

Mycket fin vårpoesi!
2018-03-25

  Anya VIP
Åhh vad avis man kan bli. Ni har sannerligen vår.
Tycker mycket om slutet på texten:
"Själv har jag pulsat färdigt för i år
bestämmer jag nu
och byter
vad som än händer
till lättare skor
och hjärta"

Behöver också byta till lättare hjärta.
2018-03-25

    ej medlem längre
Härlig tid med de första blommorna! Lika efterlängtat varje vår!
2018-03-25

  Ingrid Trolle
Så härligt med dina
vårbilder, Vackert!
Jag önskar jag kunde
säga äntligen är
termometern över 0
2018-03-24

  Bibbi VIP
Så fint skrivet.
2018-03-24

  aol
Sprittande vårglädje i din fina dikt, så berörande,
2018-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Fin dikt som sprudlar av vårglädje!
2018-03-24

  AKT VIP
Fin formulering av dina känslor inför den stundande våren.
2018-03-24

    Birgersdotter VIP
Härligt livskraft i diken
2018-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP