Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
igår kväll hos mig


Earth Hour


Det är Earth Hour
ett uttryck
för vår vilja och vår kamp
för att vår vackra blå planet
ska få överleva

Jag vill andas in vårluften
på nytt
och på nytt
jag vill se ljuset svepa
över syrenerna
på nytt
och på nytt
och jag vill att fågeln
inte ska sluta sjunga för mig
eller för någon av dem
som följer efter

De ska få andas in vårluften
se ljuset svepa över syrenerna
och höra fågeln sjunga
på nytt
och på nytt
för sin fortlevnad
och för dem

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 436 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-03-25 17:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
i ödmjukt hjärta!
2018-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Vi bär framtiden i våra händer, till kommande generationer, bör hållas varsamt!
Bra skrivet!
2018-03-26

  ULJO
Hur ska vi kunna hjälpa miljön på taven om vi inte alla ställer upp på ett så viktigt upprop.
2018-03-26

  Monika A Mirsch VIP
Skön är morgonen - att läsa din stillsamt sjungande dikt. Håller helt med Bo.
2018-03-26

  Chawa VIP
Underbart klingar ditt kärleksbudskap för världen! Som ett kärt litet extranummer i släptåg efter den nyss utkomna antologin Fotavtryck bjuder dina ord på ännu en stunds skönsång – en stilla låga lyser upp och värmer till eftertanke. Må lågan skina ”på nytt och på nytt för sin fortlevnad och för dem” – som ännu sova liv och för varje framtida vår!
2018-03-25

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker bildkomposition;
med det starka Ljuset och Ängeln i samarbete med människan själv,
för att rädda Mänskligheten och Jorden!

Earth Hour är en mycket fin symbolisk handling, för att markera att man solidariskt vill dra med på överdriven eller onödig energianvändning, inte bara under denna timme, utan alltid, för att minska på trycket för vår hårt ansträngda Jord!
På ett mycket poetiskt och vacker sätt påvisar Du skälen till detta!

"De ska få andas in vårluften
se ljuset svepa över syrenerna
och höra fågeln sjunga
på nytt
och på nytt
för sin fortlevnad
och för dem"

Stort tack!

2018-03-25

  Larz Gustafsson VIP
De politiskt korrekta instämmer givetvis.
Masspsykosen skördar sina offer.
2018-03-25

  Bibbi VIP
Upplyftande!
2018-03-25

    Birgersdotter VIP
Så fin dikt! så ödmjukt och härligt.Viktigt budskap!
2018-03-25

  Larz Gustafsson VIP
Earth Hour är trams och nonsens.
Jag vägrar ALLTID att delta.
2018-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP