Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i förmiddags


Så sakteliga


Så sakteliga
drar sig snön undan
och lämnar öppna ytor
åt mig
och mina fyrbenta vänner
att trampa på

Det låg ett rådjur och vilade
i min trädgård
igår morse
och vem vet vilka strapatser
hon hade varit med om

Våren tar ett steg framåt
och två steg tillbaka
verkar det som
fast så är det nog inte

Den kommer bara släntrande
i maklig takt
och det är nog lika bra det
nu när vintern ändå
håller på att släppa taget
så sakteliga




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 500 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-03-28 14:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint!
2018-04-06

  aol
Så fint och rätt skaldat om vårens tvekan,
2018-04-03

  Stisse
Fint skrivet en text som ingjuter hopp. Behövs i denna kalla tid.
2018-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
Man får glädja sig åt de små framstegen som våren gör...i alla fall så värmer solen mer och mer och det är så gott...fin text...
2018-04-02

  Anya VIP
Jaa nog håller vintern på att släppa taget men det går trögt. Fin filosofisk ton i din text. Visst längtar vi alla efter lite vår.
2018-04-01

  Ingrid Trolle
Längtan efter våren
och värmen är nu på
topp och du har så
vackert beskrivet det
här
2018-03-30

  Bo Himmelsbåge
Fin och hoppfull dikt, om den i år så gäckande Våren...!

Men den kommer, så sakteligt släntrande, det är både Din fina bild
Din vackra dikt levande bevis på!

Tack, för denna sköna vandring mot Ljuset och Värmen!
2018-03-29

  Chawa VIP
Längtan efter ljusets och värmens återkomst. Stunden innan kan kännas såå låång... Hoppfulla positiva tankegångar bor i denna fina dikt med vackert vår-anande foto därtill!
2018-03-28

    Birgersdotter VIP
Skönt med vår
2018-03-28

  anits VIP
Så fint skaldat! Det ska bli skönt när snön är borta och halkan är ett minne blott.
2018-03-28

  Marita Ohlquist VIP
Skall bli skönt när våren kommer, tycker det är segt i år.
2018-03-28

  ULJO
Sakta närmar sig våren. Fint och efterlängtat.
2018-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP