Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LAGERKRANSEN



i går vilade himlen sina ögonlock
mot taken
skärningspunkten var gränslös.
himlajorden var snö

i dag har himlen öppnat sitt öga
solen broderar klockslagen
har lossat på solkragen



drömde en dröm i natt
såg själen löpa över gräset
medan oxen betade månvandrarens krumma horn

det är frost ännu. nätterna är vita

skrattmåsen väckte de näst intill döda
drömmarnas slott
öppnas ju blott i stunder då darrgräset springer
liksom hjorten efter själen.
löper mot gryningen

sprängde målsnöret. stod lagerkransad
svor eden. handen instucken mellan hjärtat
och bröstbenet alltid. Tro är att veta




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 596 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2018-03-28 21:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Välformulerad, drömsk dikt.
2018-04-07

  aol
Gillar rytmen vilken djupkänsla jag får så berörande dessutom så berörande bild som med sina färger väl passar in till dikten,
2018-04-07

  Anya VIP
Grattis till stjärnan. Vacker dröm om de vita nätterna. Intressant slut.
2018-04-05

  Stay Golden
Magiskt! :D
2018-04-03

    ej medlem längre
Grattis till Utvald text!
Väl värt!
2018-04-02

  Myy VIP
Vacker och berörande. Rikt språk som ger många nyanser samtidigt som det känns okonstlat.
2018-03-29

    ej medlem längre
Mycket bra denna!!!
2018-03-29
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP