Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JA MÅ DU LEVA ALLA DAGAR

ja, må du leva

alla dagar av ditt liv

och inte bara

se det som ett tidsfördriv

så många drar omkring

i en sorts existens

där man har blivit överens

med egen gräns

 

du får ett vykort

från personen du stängt in

du river det

för du slår vakt om gränsen din

tänk om du ämnats för

nåt större än det här

fast du har kedjats fast

som slav vid en galär

 

 

din dröm har ingen ork

att kippa efter luft

för den har kuvats

av ditt fjättrade förnuft

ja, må du leva

alla dagar, sade swift

och finna motgift

till systemets lömska gift

 

LARZ GUSTAFSSON 10/4 2018

 

https://www.youtube.com/watch?v=PJcABO2VD-k

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 288 gånger
Publicerad 2018-04-10 18:19



Bookmark and Share


  Språk, hjärna!
Bra där!
2018-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP