Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SAMMA VÅG

hon föddes samma år som jag

och samma datum som min far

hon kämpar vidare i dag

mot alla odds har hon stått kvar

han stod i bombregn, scen på scen

men hänger med trots alla men

två individer från en våg

som kom och segrade och såg

 

 

en vidrig mobbmentalitet

en tredje rikets elitism

drar till sig troll som en magnet

en orgie i konformism

 

 

fast man är härdad får man sår

och "det är synd om dem som slår"

för bakom stål finns kött och blod

och inte alltid hjältemod

man fick stå upp för den man var

och att gå på fick bli ett svar

 

 

när någon kastade ett klot

fick han stå där och ta emot

och när nätstapo sedan skrev

så var det inga snälla brev

han triumferade - succé!

hon ger allt det hon har att ge

i hjärtat glöd, i ryggen råg

två barn av samma vilda våg

 

 

LARZ GUSTAFSSON  12/4 2018

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 230 gånger
Publicerad 2018-04-12 15:24



Bookmark and Share


    Taly
lagerkrönt, furstligt

att stå upp för det man tror på

ja, det krävs en viss styrka.
2018-04-12

    ej medlem längre
Fint diktat om hårda livsöden!
2018-04-12

  Språk, hjärna!
Starkt!
2018-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP