Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För dig som vill fördjupa dig...


SE UPP MED "KÄRLEKSPROFETERNA"!

Man brukar tala om att tomma tunnor skramlar mest.

I regel är det de som talar mest om kärlek som har minst kärlek. det är bara ett skroderande och ett orerande. Dessa tandlösa demagoger lever i ett självbedrägeri siom är så infernaliskt att till och med Satan skäms för dem.

Man predikar "tolerans". Denna "tolerans" omfattar emellertid bara de personer som inte har mage att opponera sig mot dessa uppblåsta, självgoda paddor. Egenrättfärdigheten är ytterst finurlig och spelar ut kärleks- och toleranskortet så snart någon påpekar att kejsaren faktiskt saknar kläder.

Så var det ju med de självgoda i Laodicea. Sanningens Ord klargjorde för menigheten att den var naken. Mitt i sitt prål, mitt i sitt snack om kärlek och ödmjukhet stod man nakna. Bakom allt detta dolde sig ett uppror mot Uppdragsgivaren, Herren Jesus Kristus Själv. Man skulle minsann klara sig själva, bygga upp ett babelstorn men ändå ÅBEROPA sig på Herren Jesus Kristus. Vederbörande stod emellertid UTANFÖR, kan vi läsa i Uppenbarelseboken 3:20. Där Han står vill jag stå - utanför det etablerade, pompösa, volumiösa. Vid sidan av. Där luften är frisk och där man kan andas.

I Kolosserbrevet varnar Paulus för människor som är uppblåsta och ägnar sig åt ängladyrkan samtidigt som de talar om "ödmjukhet". Och ja, "ödmjukhet" står det faktiskt. Inom citationstecken. Det indikerar att det handlar om en FALSK ödmjukhet. Ett servilt lismande som inte är något annat än ett ormens väsande. Samma väsande vi hörde i Edens lustgård: "Skulle väl Gud ha sagt...?" Ifrågasättandet av Guds Ord.

Faktum är att man älskar Jesus lika mycket som man älskar Hans Ord. De som har behov av att bortförklara Guds Ord är sådana som inte vill lyda Jesus utan ha det på sitt eget sätt, på sina egna villkor. Jesus är inte Herre utan en passopp, som ska anpassa Sig efter kyrkligheten och systemiterna. Man vill, som Paulus skriver, ha ett sken av gudsfruktan men inte veta av dess kraft.

En dag ska alla dessa tvåbenta svin stå inför Herren, ansikte mot ansikte med Honom. Då kan man inte längre fly. Och har man inte sin sak klar med Honom DÅ, så är man lurad. Evigt lurad!

 

LARZ GUSTAFSSON 14/4 2018




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 207 gånger
Publicerad 2018-04-14 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP