Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långsamt framåt.

Som för att förbanna himlen sträcker sig döda grenar mot skyn. Glöden i lägerelden falnade för dagar sedan. Med lera upp till knäna försöker jag ta mig fram mot en mörk horisont.

Scener från en svartvit krigsfilm utgör platsen för mina tunga känslor. Som om färgen runnit ner genom ett rostigt brunnsgaller. Tystnaden ligger som en stilla dimma över landskapet. Solens strålar alltför trötta för att orka igenom.

När min yttre värld alltför snabbt förändras, saktar mitt sinne ner. Synapser färdas genom trögflytande vätska. Min blick faller och gråten är endast en tanke bort.

Mina känslor lika ömtåliga som vingen på en dagslända. Så lätt går dom sönder och faller till marken. Som tunt porslin som någon stöter till.

Jag vill få färg i mitt inre. Byta ut lera mot grönt gräs, dimma mot morgonljus. Doften av död mot ljummen kvällsluft.

Jag vet att det finns platser där jag kan leva. Ställen där färgen flödar och leran har drejats till vackra vaser med blommor i. Dit vill jag!




Övriga genrer av Starkskör VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-22 19:19



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
mycket bra och berörande skrivet - som att gå från en krigszon - djup depression - till aningen om "lust och fägring stor"!
2018-04-22

  KattenKin VIP
Vilket mästerverk, imponerande hur poetiskt du framlägger din önskan om att nå från det grå till det underbara du just beskrivit. Du är där.
2018-04-22

  Johan Strömstedt
Din text uttrycker en mycket god förmåga att beskriva ett svårt förlopp.
Det här har du gjort bra.
2018-04-22

  Stisse
Underbart skaldat. Fina bilder och fint flyt i texten. Slutet magnifikt där man rycks med och känner att "det finns platser där jag kan leva".
2018-04-22

  Maiah VIP
Ååh vad många bilder och känslor du förmedlar.... du får mig att se min far som i en svart vit film och jag behöver låna dina ord "gråten är en tanke bort" det är så nakna ord och känslor. Jag tycker också om längtan du beskriver att få vara på en plats där något nytt skapas av jorden du står på. Tack för denna fina och djupa text. Stor applåd och bokmärkning
2018-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Starkskör
Starkskör VIP