Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ENMANSDEMONSTRATION

jag är en enmansdemonstration

jag släpper inget rött över bron

det är en medveten provokation

det här är en apolitisk zon

 

har du röda sjukan, grabben?

du kan inte smitta mig

har du röda febern, grabben?

ja, då är det tack och hej

 

 

jag vägrar vandra i era ledband

i landsförrädarnas lumpna tåg

jag underordnar mig Gud allena

era idéer är bluff & båg

 

jag dansar bäst till min egen pipa

jag har min trumma att banka på

och änglars sång, om det skulle knipa

så ta ert pick & pack och gå

 

 

LARZ GUSTAFSSON 1/5 2018

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 509 gånger
Publicerad 2018-05-01 10:19



Bookmark and Share


  Anya VIP
Starkt om hur det kan kännas. Tycker om ordet:
"enmansdemonstration"

Jaa ibland är man ensam och så måste det få vara...tänker jag.
2018-05-02

  Larz Gustafsson VIP
Jag är motståndare till politiska partier överhuvudtaget, oavsett vilket språk de talar. Röstat har jag inte gjort sedan nittiotalet och jag kommer heller aldrig att göra det.

Tack för din kommentar!
2018-05-02

  Bodingen VIP
Tänk om de politiska partierna vore lika rakt på sak istället för att lisma till höger och vänster för att vinna röster, här snackar vi klarspråk!
2018-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP