Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Travestering på Björn Afzelius text med samma titel


Tvivlaren


Jag tror inte på prästen
För prästen tror inte på Gud
Jag tror inte på ÖB
För ÖB tror inte på försvar
Jag tror inte på pedagogen
För pedagogen är ståupp
Jag tror inte på politiker
För politiker är sig själva nokk
Jag är tvivlare och
Jag tror på det jag ser


Jag tror på himlen
Av havet klarblå
Jag tror på myllan
Där hoppet spirar
Jag tror på elden
Som sprider värme
Jag tror på livet
Som lågmält leker




Fri vers av Gunnar Barkenhammar
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-04 10:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar