Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅREN HÖR POETERNA TILL

du är en del av vimlet

vare sig du vill det eller ej

du tvingas höra svamlet

fast du sänder ut en kniv av nej

men ingen kan beröva

hjärtat på rättfärdighetens sol

och vem kan väl behöva

all den trista snön som föll i fjol?

 

våren tillhör poeterna

inget tvivel om saken

lyssnar du till profeterma

ska du inte stå naken

våren tillhör poeterna

för vi prenumererar

vem kan hejda esteterna

när grönskan triumferar?

 

 

du är en del av folket

vare sig du vill det eller ej

de tvingas svälja smolket

man kan inte lagstifta mot dig

så ska DU be om ursäkt

för detta vandrarblod

du som har upplevt frälsning

för att din Gud är god???

 

 

du skriver ett försvarstal

fast det är onödigt

trots att man hatar ditt val

behövs det ingen bikt

för du är vild som våren

låt ingen tämja dig

friheten tillhör dåren

som har beväpnat sig

 

 

LARZ GUSTAFSSON 4/5 2018

 

https://www.youtube.com/watch?v=BYIt6aP3Ktw

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 249 gånger
Publicerad 2018-05-04 11:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Friheten är för värdefull för att låta sig bindas. Född till frihet lockas man inte tillbaka till unkna rum.
2018-05-04

  Anders Nordlander VIP
Härlig sirlig och samtidigt mustig text

2018-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP