Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOMMAREN LETAR SIG FRAM TILL STAN

sommaren letar sig fram till stan

jag känner små föraningar

snart drar folk till boulognern igen

med picknickkorg och gitarr

sommaren letar sig sakta fram

med ljuvliga juni först

köper en loka och sätter mig ned

släcker min heta törst

 

brisen från havet och måsarnas skri

jag sluter ögonen

maj, kära maj, du som kommer med bud

och varslar om sommaren

bågarna glänser i förmiddagssol

vitsippor lyser igen

allt detta vittnar om värme och vår

men även om sommaren

 

LARZ GUSTAFSSON 6/5 2018




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 206 gånger
Publicerad 2018-05-06 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP