Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Le quattro stagioni


De fyra årstiderna

Inverno
När isarna bär känns livet lätt och skönt
det glider fram i en lugn och behaglig takt
blank som en spegel breder den ut sig
formar sina konturer efter sinnesstämningen

Kall och skön sveper den in dig i en känsla av evighet
tankarna strömmar fritt, inget stör ,njutningen är optimal
lyfter dig från vardagens ömklighet in i ett nytt ljus
gnistrande i solens speglingar i den blanka ytan

Primo vera
Det plötsliga knakandet i isen påminner att våren är på väg
allting rämnar , istiden är förbi en ny tid nalkas
En underbar känsla sprider sig i kroppen, tystnaden är slut
fylls av fågelsång ,färger, klorofyll, ljuden då allt föds igen.

Estate
Ett nytt liv har börjat ,
allt rusar förbi i svindlande hastighet, allt skall göras
allt skall hinnas med , man hinner knappt ta till sig det underbara
innan gulnandes värld tar över

Autunno
Träden gungar i höststormen, vinden talar berättar om öden till sjöss
undergången mot skären i dimmans töcken, allt förlorat
Vågornas skummande över sjunkande vraket.
Gastarnas skrik i natten.

Sprakande färger, löv som virvlar i vindens dans
allting förbereder sig för vilan i mörkrets hägn
tid att stanna upp , hålla andan ett tag,
andas in den nya tiden

Inverno
Tystnaden är total lufter krisp och klar,
bränner som eld när man andas
Allt är täckt bygger slott på hängande grenar
vithetes mjukhet breder ut sig över kullarna

Mörkret faller in , svaga strimmor av ljus förnimmas
vintern är lång kall och skön.
Håller upp fötterna framför den öppna brasan
njuter i fulla drag, värmen sprider sig i min kropp

Cirkeln är sluten, Isarna bär





Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-07 11:23



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Finstämt som Vivaldis "de fyra
årstiderna"...bra skildrat.

2018-06-01

  KattenKin VIP
Vackra påtagliga bilder, hoppfullt accepterande.
2018-05-07

  Fulbergarn
och fort går det, men cirkeln sluts
2018-05-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om årstiderna, ser bilder för min inre syn!
2018-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP