Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skev denna när det blåste som mest


Knytblusblues

Gärna i furstinnors klädnad
Längtar inte kotteriets moras
Vandrar bort från förkättrade allén
Suktar inte undanflyktens fras
Klockorna ringer, knytblusblues

Hela havet stormar, ingen stol fattas
Sjunken unken prins, däven kung
Parnassen ryser, skyr sladdrets ljus
Vänd hellre rygg än klia annan pung
Medier brölar, knytblusblues

Dörren öppnas, mysteriet är över
Vem räknade fel, vem är ens hel
Texten lever, dödligas piruetter
Vi söker en utfyllnadsvariabel
Koketter jublar, knytblusblues

Ge mig okuvliga prinsessor åter
Knyt en blus, måla röd röd mun
Ormars pakt, förruttnelsens makt
Ge mig litteraturens vildhonung
Knyt en blus, knytblusblues

________
Sara = furstinna, prinsessa
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Sara




Fri vers av Josef Buzet / Boris Zetterlund
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-07 12:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Josef Buzet / Boris Zetterlund
Josef Buzet / Boris Zetterlund