Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Får man publicera vad man vill?Tillägg 2018-05-21 finns att läsa under huvudartikeln. 

Det är inte så lätt detta med vad man får och inte får publicera i olika sammanhang. Därför vill vi från redaktionen på poeter.se tydliggöra vad som gäller på poeter.se.

Text: Texterna som publiceras på poeter.se ska vara skapade/skrivna av samma person som publicerar dem. Dvs man får bara publicera egna texter på poeter.se.

Bild: Bilderna som publiceras på poeter.se ska vara skapade/fotograferade av samma person som publicerar dem. Får man inte ta bilder från nätet eller andra då även om man har tillstånd? Vi svarar nej på den frågan. Poeter.se är till för egenskapat material och inte för att länka eller referera till andras material så bilderna ska vara egna och inte nerladdade från nätet.

Ljud: Gällande ljud har vi samma regler som för text och bild. Ljudet ska vara egenskapat. Vi tillåter inte ljud även om den som laddar upp det har tillstånd att publicera någon annans ljud. Ljudet ska med andra ord vara egeninspelad musik eller tal och inte "låtar" nedladdade från nätet.

Citat: Citaträtt gäller förstås även på poeter.se vilket betyder att du får citera annan (kortfattat och inte en hel artikel) om du redovisar vem du citerat och var du funnit citatet. Men då poeter.se är en sida för egenskapat material vill vi gärna att även detta används så restriktivt som möjligt.

Är du osäker på vad du kan och inte kan publicera kontakta oss gärna på redaktionen och fråga. Det är bättre att inte publicera något om man är osäker på vem som egentligen är upphovsman till verket. Vi kommer börja att plocka bort sådant material som publiceras som kan ha en annan upphovsman än den som publicerat texten/bilden/ljudet.

Tack för att ni är medlemmar på poeter.se och vi ser fram mot nya fantastiska dikter och skapelser även framöver!

Soliga hälsningar 

Redaktionen

 

 

__________________________________________________________________

Under strecket

 

TILLÄGG 2018-05-21

Många har hört av sig till oss och är glada för att poeter.se är en sida för egenskapat material och välkomnar ett förtydligande av de regler som gäller för publicering på poeter.se.

Men somliga är inte så glada och somliga undrar varför vi inte kan tillåta tex. bilder eller ljud som en lagligen kan ladda ner från nätet och därmed inte stider mot tex upphovsrätten. Jämförelser med andra sidor görs där en får kombinera sina artiklar, texter eller poesi med lagliga bilder eller ljud och att detta därför skulle göra att de borde vara tillåtet på poeter.se. Vissa undrar om detta nu betyder att vi kommer gå igenom alla texter någonsin publicerade i jakt på felaktiga publiceringar. Vissa menar att det aldrig kommer att gå att hålla dessa regler då det publiceras så mycket på poeter.se. Vissa påstår att det aldrig har varit såhär på poeter.se förut och ser det som ett argument för att det inte heller ska vara så nu. Vissa undrar helt enkelt bara varför vi har dessa regler.

Poeter.se är stolta över att vara en sida för egenpublicerat material och vill naturligtvis gärna ha medlemmar som delar den tanken varför vi är glada att så många gör det. För de som inte gör det eller som av andra skäl är fundersamma vill vi igen förtydliga vår ståndpunkt och våra regler här på poeter.se.

Det finns sidor som tillåter allt som inte strider mot lagen. Det finns sidor som godkänner publiceringar sålänge de refereras till upphovsmakaren. Det finns sidor som helt och hållet lever på att medlemmar skickar runt referenser till andra genom länkar till bilder, text och ljud. Poeter.se är inte en sådan sida.

Syftet med poeter.se är att människor som är intresserade av att läsa och skriva poesi ska ha en gemensam plattform för sina egenalstrade verk. Till detta finns även funktioner för andra konstformer som bilder och ljud. Men dessa är också för de som vill publicera egna verk och se andras. Somliga är också "cross"-konstnärer och vill kunna verka i flera media samtidigt. Andra tycker att poesi ska reciteras och vill presentera sina texter i ljudformat. Men vad alla har gemensamt är att publicera och ta del av originalverk. Det är själva grundtanken med poeter.se och därmed även med vårt regelverk. Det är i slutändan vad som gör poeter.se unikt.

Kommer vi kunna spåra varje publicering som strider mot reglerna? Nej, det kommer vi inte och det är vi inte ens intresserade av. Vi är intresserade av medlemmar som tillsammans med oss står för samma grundtanke. Du som medlem är själv ansvarig för att poeter.se är en sida där vi kan lita på varandra. Där vi kan publicera material och veta att det finns en grundläggande respekt för originalverk och konstnärens arbete. En sida där vi också visar samma respekt för andra skapare som vi önskar oss tillbaka.

Ett exempel; Är det inte en konstart att kunna kombinera konst; att kunna illustrera en text med rätt bild som sträcker sig utanför att vara tex. bildkonstnär. Ja! Det är sant. Och det är också sant att en bild kan förhöja en text mycket. Men låt oss vända på det. Jag har en schyss bild jag skapat och skulle vilja förhöja den med en dikt. Men jag skriver inte dikter, så jag tar en ”sharewaredikt” eller en del av en artikel jag noga valt ut och klämmer dit. Är det konst? Ja, det kan vi ju säkert hålla filosoferna vakna över, men det är inte den sortens konst vi önskar på poeter.se. Poeter.se – sidan där vi skriver vår egen poesi.

Vi ser fram mot nya fantastiska originalverk, nya unika kommentarer och nya som gamla medlemmar som trivs på en sådan sida som poeter.se är och vill vara.

 

Respektfullt,

Redaktionen
Blogg av Redaktion poeter.se VIP
Läst 4545 gånger och applåderad av 68 personer
Utvald text
Publicerad 2018-05-16 17:26Bookmark and Share


  HenrysDotter
Poeter.se. Förnyade mitt medlemskap 17/10,idag kan jag inte nyttja mina funktioner,står markerat att jag ska förnya,vilket som sagt,gjordes två dagar innan "utgång" Har sänt två meddelande till er,men inget svar,mvh
2018-10-20

  Redaktion poeter.se VIP
Hej Annie!

Det som strider mot lagen (tex hets mot folkgrupp) strider med självklarhet också mot poeter.se regler, vi står inte ovan lagen.

Vi har också i våra riktlinjer att texter ska vara skönlitterära och inte tex "propaganda" och utöver detta är naturligtvis nedsättande texter och texter som hänger ut en person eller medlem inte tillåtna.

Det publiceras mycket på poeter.se och vi försöker se till att innehållet följer vårat regelverk och sidans syfte. Tycker du eller annan medlem att vi har missat något uppskattar vi om ni använder anmälningsfunktionen för att belysa en text eller en kommentar eller något annat som verkar strida mot sidans syfte.

Vänligen
Redaktionen

2018-10-11

  Annie b'larsson VIP
Kan jag få svar på mina frågor??
2018-10-06

    Anneli A
Jättebra med regler!
Äntligen!

Tack för ordet
Anneli
2018-09-07

  Annie b'larsson VIP
Ja,ja, ni behöver inte svara. Det kanske inte är så lätt. Jag kan förstå det. Har jag sagt (jo det har jag faktiskt) att jag tycker ni gjort ett jättebra arbete med poeter.se. Tack redaktionen, för att ni ändå lyckas hålla i allting så bra. Så får ni ha en fin fortsättning på semestern.
2018-07-18

  Annie b'larsson VIP
Det är tydligen också tillåtet att lägga ut kvinnoförnedrande texter. Vad beror detta på? Hur kan det vara tillåtet? Varför måste vi kvinnor stå ut med detta? Även om det är ett mindre antal män här som sysslar med kvinnoförnedring, så är det väl ganska ofattbart att dessa tragiska individer får fortsätta publicera sin skit. Där är ni inte lika hårda.

Det är tydligen inte lika hemskt med kvinnohat som att lägga ut en länk med en sång där någon sjunger om t.ex. kärlek.
2018-07-09

  Annie b'larsson VIP
Jag undrar varför det är tillåtet att publicera främlingsfientliga texter på poeter.se, även om man så att säga "skapat" dem själv? Vi har yttrandefrihet i Sverige och här på sajten, och det ska vi fortsätta att ha. Men finns det inte en gräns där det övergår i "Hets mot folkgrupp"..?
2018-06-25

  Solitaire VIP
Hej red!

Det känns roligt och hoppfullt att komma tillbaka och få dessa positiva nyheter! Jo jag har väl använt en och annan lånad bild, men det är inget jag saknar. Tvärt om. Fotografering är också en konstart. Eget skapande är väl ändå själva vitsen med hela sajten? Annars finns det ju andra ställen, där det tjafsas om politik och religion, där den som vill kan dela med sig av sina fynd ur diverse media, religiösa skrifter etc. Det går ju att verka på olika sajter av olika skäl. Den som vill provocera rekommenderar jag Twitter, det är slagkraftigt.
2018-06-24

    Sefarge VIP
Tack redaktionen!
Mindre plotter
Mera skärpa!
;}

2018-05-30

  Flicis VIP
Jag läste i en filosofi bok. Om några gamla Greker. Som diskuterade detta med ordet konst. Den ene av dessa menade på, att konst är nyskapande. Något som ingen annan har skapat tidigare. De som kopierar det som har skapats. De kan ses vara som hantverkare. - Så diskussionen kommer säkert att fortsätta. Om vad som är nyskapande konst och inte.

Jag tycker dock att det är bra. Att redaktionen ger oss regler. Att vi ska vara medlemmar, på en Internet sida. Där vi skapar egen konst. På så sätt får vi känna oss vara unika. (Yippy..jag är unik och på så vis någon).
2018-05-28

  Annie b'larsson VIP
Apropå diskussionen om copyright och vem som har rätt till sitt verk, läste jag nåt intressant på nätet. Alla vet att Andy Warhol kopierade somliga företeelser, kända personer, soppburkar mm. och mångfaldigade det. Man får bara inte glömma att Andy Warhol redan innan han slog igenom, var en utbildad konstnär som tidigt rönte uppmärksamhet för sina egenartade idéer.

Det jag undersökte på nätet var hur han senare kopierade sådana giganter som Munch och bl.a. Munch's målning "Skriet". Jag jämförde enbart den målningen. Å ena sidan Munch å andra sidan Warhols kopiering av den berömda målningen. Efter att ha jämfört noga, finns för mig ingen tvekan om vilket verk som står högst, vilket verk som är bäst, på alla sätt och vis - och det är Munch's original.

I artikeln tar man också upp huruvida det var rätt av Andy Warhol att kopiera och göra om. Leta gärna upp artikeln på nätet och läs själv.

Warhol är naturligtvis hur som helst en stor konstnär.
2018-05-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det finns en del seriösa översättare här,vilka översätter klassiska verk till modern svenska,engelska,franska,tyska,vilka sedan publiceras i bokform under medlemmars böcker,vad ämnar red göra med dessa ? deportera dem härifrån !?
2018-05-26

  Poeten Salvador VIP
Tonen har varit upprörd. Det skulle vara bra om redaktionen förklarade varför jag inte får publicera en dikt av en annan poet direkt på sajten, men får göra det via en länk
2018-05-26

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Just nu fick jag för mig att poesi är egen skräddarsyr terapi men det tar lite tid få lov och vänja sig vid poetisk livsstil utrycka sig verbal och skrivna finna ord ingen.
Men eftersom jag har bara ett konto blev alt i allo….dessutom jag har inte min poet Office kontoret till min sov plats kammare gestalta kärlek.
Minns efter ni bombade mig med kometarer om Rumänien jag utan att bli arg, även om nyheten var kränkande jag började lära er vad får bli skillnaden att vara rumänsk eller zigenare eller demokratiens dotter….
tack vare grupp pro. Tv ro international. och Internt Dr. Andrei Laslau (kirurg) bloggar om rumänsk natur och kultur traditionella gamla traditioner. med Keto diet som han har bantat själv 20 kg i 45 dagar.

Efter poeter.se redaktionen gav oss kompletterade förtydligat information jag började skriva lite så där självbiografiskt brev men i mitt snabba drag uppfatade som onödiga kommentar mina egna texter och lite distraherad eftersom jag alltid gör 2-3 saker samtidigt när skriver i snabb hastiget raderade alla mina markerade texter.
-Jag markerar med bilder eftersom minns bättre texten, och jag tar mig inte i någons poeter.se privata arkiv, eller vill ha anonyma vänner, men nu känner jag mig mycket lättnade kultur Projects avslutad. Min sida är på svenska territoriet, och det gäller våra lokala och nationella lagar på sajter underrätta sig till EU lagar.
Inget problem från och med nu ska jag håla mig bara till det litterära huvud rubrik, och resten med kommentarer och artiklar inte min hobby eller yrke, helt enkelt borde tas bort media-press funktioner.
Men för att skriva bra poesi man måste kanske vara man i Sverige ha en fin hemma stämning som inte alla har det, mer en laptop på knän vars någonstans är på väg.
Trevlig sommar till allihopa.

2018-05-26

    Lars J
Rita, jag hade porträttet på Arafat för att poängtera att anonymitetsmöjligheterna här kräver en försiktighet av oss som skriver här för vissa är inte de som vi andra tror. Jag främjar dock möjligheten att vara anonym annars hade jag inte skrivit här. Samtidigt som jag starkt är emot de som har/haft flera konton.
2018-05-26

  MALVAA VIP
POETER.SE ÄR FRAMFÖRALLT "POESI" hemsida
där man kan uttrycka sig och avspegla ens omständigheter på olika sätt . Och poesi som INTE har ens avtryck är inte poesi längre, ni kan kalla den vad som helst utom POESI
Själv har jag mina egna bilder som jag tar från naturen och vill helst ha mina EGNA AVTRYCK på dem för att de är skapade av mig ..
det hände att jag publicerade FÅ ANTAL av bilder där man inte hittade bland mina bilder den bilden som passar det jag skrivit om.
2018-05-26

  RitaBrunner
Till LarsJ

Jodå det är jag med rätt namn och bild.
Jag syftade på att inte ens får vara "lånade" bilder ens som profilbild men att din bild har du lånat från Arafat...
Att ha alias är ok för mig men uppmuntrar inte mig att läsa. Jag vill veta vem personen bakom texterna är.
Och så tänker jag lite som så att bakom ett antaget namn kan du skriva hur mycket dynga du vill...det är ju ändå bara redaktionen som vet vem du är...lite fegt!
Ägarna har rätt att bestämma reglerna för sin sajt! acceptera eller avgå!
2018-05-25

  Staffan Nilsson

Reglerna är inte givna av gud så du får ha åsikter om dem utan att riskera evig fördömelse.
Och visst är det sorgligt att Andy Warhol hade fått bannor av red ...

2018-05-25

  Gunnar Hilén VIP
Det finns en mycken ilsken och nertryckt argumentationslystnad här. Som en stor samlad barnaskara står framför föräldraparet och skriker att "vi vill göra som vi vill...ni bestämmer inte över oss".
Varför skulle inte redaktionen få sätta de regler den vill ? Att skriva här är självvalt. Det är ytterst sällan som redaktionen plockar bort texter. Gäller även texter som ALDRIG skulle platsa i en vanlig blaska.
2018-05-25

    Elisabeth Nilsson VIP
En stilla undran, ni som tycker att det är ok att använda andras bilder och texter, tycker ni samma sak om någon "stjäl" era egna alster? Själv skulle jag bli förbannad. Det vore som om någon skulle stjäla mina tankar och känslor.
2018-05-25

  DominiQueen VIP
ÄNTLIGEN! jag har reagerat över att så många lånar bilder hej vilt, här och annorstädes - det är ju att stoltsera med lånta fjädrar.

Det känns någorlunda om det anges i alla fall om det är en lånad bild, och att inte skribenten tar åt sig hela äran för något en bara valt.

För som ni säger budskapet höjs med en bild, så det blir "fuskpoäng" där, anser jag.
Jag erkänner att jag undantagsvis lånar en bild ofta skriver jag att jag är kriminell då, men alltid lånad bild och upphovspersonen om jag veta annars enkelt. "lånad bild - okänd konstnär".
Btw jag har t.o.m kontaktat vänner om detta, men de bara fortsätter -samvetslöst, det är lätt att prata om "allemansrätt" när de själva inte ids eller vill lägga ner tiden. jag kan sitta flera timmar med en bild, det FÅR ta tid... Men de tillsagda fortsätter - dela bra texter med andras bilder, och nu menar jag inte sk fria bilder som ni och flera hänvisat till... Utan stulna! Olovligt lånade av... NÅGON!!!

BRA att ni sätter denna regel...

Jag har bäddat in filmkod ibland till andra och angivit källa - det ska jag sluta med då - bara egna filmer - bara egna bilder, bara egna ljudfiler..

Tusen Tack att det bli en renodlad site , FÖR EGET GENUINT SKAPADE VERK - det finns så många andra ställen på nätet som tillåter mer än vad lagen gör.. eller så har de noll koll.
T.ex på INSTAGRAM som är tänkt för att visa sina foton, där lägger folk upp ANDRAS bilder (syftar inte inte på sk repost) utan de lägger upp t.ex budskapsbilder och inspirationstexter på bild, som om det vore deras egna??? Kan de inte ta egna bilder ska de väl inte driva ett virtuellt fotogalleri??!!! Det har spårat ut med internet - så himla bra att ni gör detta Statement...

niger kastar slängkyssar och viskar:
e l o g e

Viskar? jo för då spetsas öronen ... :-)

eloge

__________
Keep shining
DominiQue NVC Costa


2018-05-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Vilka texter och bilder som publiceras ankommer enbart på den enskilde medlemmens ansvar,ingen annan !

Det redaktionen sysslar med handlar om "Omyndighetsförklarande" af medlemmarna ,och tydligt o klart framgår att det är andra regler här,i strid med de grundläggande fri och rättigheterna,vilka vila på individers självbestämmande medbestämmande ansvar som demokratiska medborgare.

Publicistiska och etiska regler har en mycket vidare och mer demokratisk vinkel,än den som denna sijts plötsliga regelverk snickrat ihop i sin förtryckarverkstad mot allas "Licentia poetica"
Flytta sajten till Iran,Sovjet eller Kina.
2018-05-24

  Staffan Nilsson

Mycket är fritt
t ex
gutenberg.org, "Project Gutenberg offers over 57,000 free eBooks. Choose among free epub books, free kindle books, download them or read them online. You will find the world's great literature here, with focus on older works for which copyright has expired."
eller runeberg.org/
eller folkbibeln.it
eller stock.adobe.com för fria bilder
eller ...2018-05-24

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Sätt då in ett på ditt face då om du har nåt,å inte på Arafat.
2018-05-24

    Lars J
Tack Elisabeth, huvudet på spiken där!
2018-05-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Copyright gäller både bilder och texter, som andra tagit/målat/skrivit Det är väl våra egna originalalster som ska publiceras på Poeter.se? Eller ska andra regler gälla här än i övriga samhället? Jag tycker att det är bra att reglerna tydliggörs av Redaktionen. Diskussionen känns en smula överdriven.
2018-05-24

    Lars J
Poeten Salvador det handlar nog mera om den oerhörda administration det skulle krävas att kontrollera vilka bilder som har upphovsrätt och vilka som inte har det
2018-05-24

  Staffan Nilsson

Jag ombads nyss ta bort en bild som jag inte tog själv 1936 från min senaste publikation "Hitlerarmen".
Gjorde det.
Problemet är att vi har en feg redaktion som inte vågar ta strid för konstnärlig frihet.
Men tiderna är sådana!
Hoppas de snart tar slut!

2018-05-24

  Poeten Salvador VIP
henke_r

Själv tycker jag att bilder kan förstärka orden, och jag blev sur när jag ombads ta bort en fri bkld från Pixabay. Men det går väl över.

Så är det väl så att jurudik säger en annan sak än vanliga tankar
2018-05-24

  Poeten Salvador VIP
Lars J

Det handlar om logik, men tillvaron är mer än logik. Så visade Zenon logiskt giltigt att rörelse inte finns, men praktiskt så finns den ju. Så tillvaron är mer än logik.

Problemet är att vi får använda språket som är frtt, men inte bilder som är fria, och det skapar en logisk motsättning. Men logik kan som sagt leda till absurda resultat.
2018-05-24

    Lars J
Poeten Salvador, orden i sig har ingen copyright men det handlar mera om hur du kombinerar dem och använder dem till att skapa något. Lite som att det inte går att copyrighta färgen gul till exempel och den kan du använda i en målning men du får inte kopiera någon annans gula målning
2018-05-24

  henke_r
Poeten_salvador

Det var så jag förstod ditt resonemang. Du skrev "Om dikter får vara skrivna i ett språk som inte är egenskapat så är det rimligt att få använda bilder som är inte är egenskapade."

Och då menade jag att det finns lagar och riktlinjer att förhålla sig till vad gäller copyright, och att språket omöjligt kan vara varumärkesskyddat bara för att vi själva inte har uppfunnit de ord vi brukar i text.

Personligen bryr jag mig inte om vad redaktionen har beslutat. Jag använder mig aldrig av bilder eller musikstycken i mina alster och har heller inte för avsikt att börja med det, eftersom jag tycker det ger ett plottrigt intryck. Men det är bara min åsikt.
2018-05-24

  Poeten Salvador VIP
henke_r

Om jag förstår ditt resonemang. Vi får bara använda det vi har copyright på. Eftersom vi inte har copyright på språket, så får vi inte använda det?
2018-05-24

  Poeten Salvador VIP
Jag har inte upptäckt något förbud mot att länka. Vilken är den principiella skillnaden mellan att visa icke-egenproducerat material direkt på sajten, och att visa icke-egenproducerat material via en länk?
2018-05-23

  henke_r
Redaktionens logik bottnar i copyright skulle jag gissa. Det finns väl ingen enskild människa som sitter inne på rättigheterna för det svenska språket?
2018-05-23

  Poeten Salvador VIP
Lars J

Det finns möjligheter att lägga länkar med sajtens editor. Det verkar inte vara så ovanligt att göra det. Till musik på youtube till exempel.

Om dikter får vara skrivna i ett språk som inte är egenskapat så är det rimligt att få använda bilder som är inte är egenskapade.

Jag har svårt att genomskåda logiken bakom redaktionens beslut och vill gärna att de redovisar den
2018-05-23

    Lars J
Detta är en sida där vi publicerar dikter och bilder och där det finns regler för utan dem skulle saker gå överstyr, eller hur? :D

Skulle jag vilja ventilera mina åsikter finns det andra forum/sidor på internet :D
2018-05-23

    Lars J
Hahaha nej!
2018-05-23

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Så du räknar dig som "omyndigförklarad" då !?
2018-05-23

    Lars J
Ps. Jag misstänker att om någon lägger ut något med copyright kan poeter.se eventuellt råka illa ut och få en stämning på halsen och det vill vi medlemmar inte eller hur?
2018-05-23

    Lars J
Poeten Salvador, det står så här i texten ovanför.

"Är du osäker på vad du kan och inte kan publicera kontakta oss gärna på redaktionen och fråga. Det är bättre att inte publicera något om man är osäker på vem som egentligen är upphovsman till verket. Vi kommer börja att plocka bort sådant material som publiceras som kan ha en annan upphovsman än den som publicerat texten/bilden/ljudet."

Men varför skulle vi behöva att lägga länkar i en dikt vi publicerar här?
2018-05-23

  Poeten Salvador VIP
Och länkar då? Får vi bara länka till eget aterial? Och språket. Får vi använda språket, vi har ju inte gjort orden själva
2018-05-23

    Lars J
Varför skall det vara så svårt att anpassa sig till reglerna här på poeter.se. det är ju trots allt en sida där vi själva väljer att bli medlemmar utan något tvång eller några diktatoriska budskap. såg tyvärr att någon drog paralleller till diverse diktaturer och det är sorgligt och berättar nog mera om hur de individerna är.
2018-05-23

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Citat fr andra är inte godtagbara som egenskapat material för publicering och ni får inte heller citera er själva.
Sanktioneringarna kväver den kulturella friheten,bakbinder demokratin och ger bad energy.
2018-05-23

  ULJO
Kommer inte att publicera bilder framöver om de inte är mina egna. Dock tycker jag att det märkligt att bilder som är godkända för publicering inte längre får användas.
2018-05-23

    Lars J
Svar till Rita Brunner (om det nu är du eller någon som påstår sig att vara dig ;-) apropå min likhet med Arafat :p att ha sitt riktiga namn här på poeter.se, tror jag skulle hämma många att lägga ut sina texter och det är viktigt med ett fritt skrivande här. Jag är dock emot att det finns möjligheter att ha flera olika konton eftersom det bara krävs en e-postadress för att bli medlem. Så det skulle lika gärna kunna vara jag som svara på mitt eget inlägg nu, eller hur?
2018-05-23

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Hi Rita. (Language) The battlefield is on an individual level puberty or age or between monsoons to search.
So regret your inspiration creation state you only facilitate after like-minded creations, sure it's age-related and a little bit more. However, here are also many old poets with young soul, and on the contrary!
Do you have difficulty browsing the function with: category and subcategory?
Poeter.se page presents. For all ages? We will not write to company name only:
. "POET ON POTS"
When you go to a store you rely on what is on the sign of the company outside. Do you get the money you pay for?
In Saudi Arabia colors are only black and white allowed we like pink in <Sweden and on poeter.se. Even if it is black like the night. Optimism is flourishing in Swedish.
I send a pink pink flower to you, do you imagine the fragrance and naturally left? Put words on what you know before this flower;

2018-05-23

  RitaBrunner
Äntligen! Inte en dag för tidigt! Tusen tack för att jag eventuellt ska kunna börja läsa bland texterna igen. Det har varit frustrerande, tidskrävande och fullständigt omöjligt att hitta texter att kommentera, glädjas över och beundra hantverket där en medlem har ansträngt sig att skriva POESI och inte massa illustrerat dravel.
Självklart ska det vara egna texter, bilder och musik! Även egen bild i profilen isf till exempel Arafat eller katten Gustav!


2018-05-23

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
En stab på 100 pers vet vad ni sysslar med på Flash och det är en debattsida,intet annat.
NU ! Rena svinstian istället.
2018-05-22

    Lars J
Om någon har problem med reglerna här på poeter.se så går det utmärkt att skriva poesi på andra sidor som t.ex:
https://www.flashback.org/
;-)

2018-05-22

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ä dä här Treblinka ?
-Nä ! Dä ä poeter.se !
2018-05-22

    ej medlem längre
En bra påminnelse om vad det hela handlar om, det egna kreativa skapandet.
Att jämföra det med Kina som nån gjorde var lustigt sagt.
Det är så här all dokumentation sköts utanför poeter.se och det känns kul att samma ramar följs här.
Det finns ingen vits med att plocka in andras foto text eller ljud i sina egna publiceringar
2018-05-22

  Onomatoprofet VIP
Vill nån plocka bort bilder på mina gamla texter? Betalar med en dikt.
2018-05-22

  Fulbergarn
Dags att flytta
2018-05-22

  Larz Gustafsson VIP
Tyvärr, Diana.
Jag fattar inte vad du menar.
Jag beklagar.
2018-05-22

  Sommarnattsljus
Gillas!
2018-05-22

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Larz, ser du att påminnelsen är Logotypen med Upphovsrätten på ett Villkor” lämna frivillig dina alster verk ifrån dig! (min väninna är bild & ljud tekniker på teater i Sverige sade: ”nu är vi två som vet om det” sedan försvann hon som Zavanna och många andra exilerade poeter.se. det är kultur ellitens krigföring mot den stackas konto på Internet i ord förslavad poeten som bjuder i sin vånda privata arkiv bilder som själskapa texten och eliten vill fylla sina APAR med och tjäna pengar på våran slitande. jag hittade konto betald med klarna på DN med en text som jag publicerade för ett år med bild på den böjda flagstång. Sedan förträngde jag och glömde titta mer,

”inget övergrepp i rätt sak med det ”säger dem som vill plocka russin från kakan!

Också mina självbiografiska absolut personliga texter mellan 21/5 Tills Publicerad 2018-05-04 11:05 försvann en efter en, igår kväll konstaterade jag så det är en stor misstag vad händer efter Zavana stöttades bort härifrån på poeter.se , poet sida någon sade till mig att sida kan bli avstängd och inte för vi publicerar en text med älskvärd bild inspirerades till ljud och musik med favorit sångare eller text och privat eller Googles arkivbilder, vi lokas inspirerads dedicera och skriva + en text till det är någonting annat handlar om och redaktion är stämd för?
Jag ska grubbla till polis idag och fråga om redaktionen har en process på nacke angående upphusrätten, men det får jag inte svar om det handlar om mördade poeter…

2018-05-22

  Larz Gustafsson VIP
Jag har plockat bort illegitima bilder, men tycker samtidigt att det är oerhört märkligt att jag inte får använda mig av exempelvis hustruns eller en kamrats bilder.
2018-05-22

  Bo Himmelsbåge
Skönt att Poeters ledning har blivit tydliga med, om vilka villkor som gäller på deras sajt och självklart bör alla medlemmar solidariskt följa dessa regler för allas bästa!
2018-05-22

  Ric
Yes. Helt rätt, det blir bara tramsigt och flamsigt med nerladdade stock pictures och liknande. Eget material is da shit.
2018-05-22

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Flytta poeter.se till Kina,Iran eller Sovjet ! där passar den in med sina odemokratiska omyndighetsförklaranden av sina medlemmar vars inskränkningar i bild och skriftkonst sanktioneras till kulturens död.
2018-05-21

  Tomas Karlsson VIP
Väl talat!

Jag understöder helt och bokmärker denna text! :-)
2018-05-21

  Solstrale VIP
Kommentarsfältet används på ett icke föredömligt sätt till denna viktiga information.

Jag tycker att förtydliganden är otroligt bra skrivet och har eftersökt just detta!
Tack alla på redaktionen!
Tummen upp!
2018-05-21

    ej medlem längre
det är inte särskilt många som vill liera sig med mig. jag är för bra och allt för produktiv för Svensson.
De flesta här har aldrig läst en diktbok. de skriver sällan. skriver skit. det måste kräva hyfs av skribenterna. lotta ut högkvalitativ poesi i olika tävlingar. för lite sånt här.
2018-05-21

    ej medlem längre
jag tycker att även läsningar gjorda av såna medlemmar som döljer sig i läsloggen ska noteras i ens statistik.
goraxy Orion ndgör sig över såna som lägger ut tekno.
vem mer än jag lägger ut tekno?goraxy Orion tillhör i sånt fall en av mina läsare. men det noteras inte i statistiken. fram med hur många som läser mig i verkligheten. jag är mycket väl medveten om min storhet som poet. många läser mig nog i smyg. jag vill veta hu många, även om ni på redaktionen inte vill tala om just vilka som läser mig. musiken har jag lagt ut att åtnjuta längre fram i tiden då jag åtnjuter mina gamla texter. jag tycker jag lagt ut bra musik. för bra, tycker tydligen vissa avundsjuka knäppskallar. musiken är alltså bar till för mig,. ingen gammal gubbstöt mer än mig gillar väl tekno?
2018-05-21

  Immanuel Hägglund VIP
mitt profilfoto är tecknat av en japansk konstnär vid namn mi ro. hon bor i yokohama. arbetar som konstnär och illustratör. såvida hon inte begått självmord. vi var vänner på fejan förut. men jag tog ner sidan. i stort var det bara hon som brydde sig om att applådera mina konstverk.
2018-05-21

  Immanuel Hägglund VIP
jag håller på att lägga ut min sista skiva. går det an? en skiva jag inte laddat ner från nätet.
2018-05-21

  lodjuret/seglare VIP
En del tolkningar blir lätt absurda. Det går att ta en bild av en stad utan att ha byggt den, ett hav utan att ha skapat det, en paj utan att ha plockat bären, kärnat smöret i den eller ens ha malt mjölet till degen, hämtat salt till det saltade smöret från otillgängliga berg att hämta salt från hög höjd i Sydamerika. Bilden kan dock ha tagit av egen kamera... Fotograferade tavlor har en målare som gjort tavlan och dessa fotografier bör då sökas tillstånd för att den som äger eller målat tavlan. En viss självcensur är dock av nöden, en sorts nödvändig rensning och tanke före.
2018-05-20

    Anneli A
Bra!
2018-05-19

  ResenärGenomLivet VIP
Tack för dessa klara regler...
2018-05-18

    Lars J
Det är på tiden att det blir någon typ av ordning här.

Det skulle vara trevligt om någon tar itu med problemet att vissa kommentarer inte har det minsta med dikten att göra utan i en del fall bara är någons propaganda för något religiöst eller liknande.

Till sist borde denna text placeras överst på första sidan bland utvalda texter en tid.
2018-05-18

    J. Herward
Tack för förtydliganden! Gäller det profilbilder också?

Hur refererar jag i en dikt? Typ som i högskolan enligt APA-manualen? Gäller det även citat av något som har sagts i ett sammanhang? Typ konversationer.
2018-05-18

  Redaktion poeter.se VIP
Hej Jeflea,

Texten ovan är ej upphovsrättslag. Det är vilka villkor som är för poeter.se.

Poeter.se är en sida som verkar i Sverige och givetvis gäller då Svenska lagar och regler.

Det texten ovan säger är att poeter.se är en sida ämnad för att publicera egenskapat material i text, bild och ljud. Det är alltså vilka villkor som under svensk lag, gäller för poeter.se.

Anledningen till att vi påminner om detta nu är att vi i denna stund vill mer aktivt se över att dessa villkor efterlevs på poeter.se och därmed tycker det är lämpligt att förtydliga detta.

Redaktionen, poeter.se
2018-05-17

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Halo, Nyheter från redaktionen 2018/05/16;
Hej redaktionen! https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2147950
1960:729 upphovsrätten http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19600729.HTM
”Får man publicera vad man vill”?
Gällande ange: källa, text, bild , ljud, citat;
Jag har en fråga med vilket datum kom denna lag och varför påminnas vi om detta nu? Ingår i val fläsk?
Och för att inte överdriva med missförståndet vad handlar om med poeter.se, jag undrar kommer vi skriva mera gemensamma böcker, tävlingar och deltar i antologier tillsammans. på poeter.se som förr?
Mitt skrivarbete var en tävling i alla grenar med mig själv först och främst, och det rockade bli på poeter.se många år, dag och natt och förbättra som bio effekt flera språk jag har i bagaget, på diverse tema tiggarens frågor, rumänska svenska korruption, min vardag i Sverige osv. Stöd vän osv…poesi dikter, om vad som helst.
Jag har ett idel projekt någonting med rumänska barn. och sätta i skampolens hörna kändisar som räknar pengar med i reseväskor för sina barn i Rumänien och andra vet ni /vi är tiggare på våra gator och fastnat i träsket nätverk hos pedofiler.
Jag vågar inte resa i år heller där p.g.a. jag har trampat mycket på foten nuvarande regering dessutom 38 år är mycket tid jag har inte besökt Rumänien, men tack vare med pro tv international ro, har vi haft gemensam faktor, avslöja demontering av Rumänien och få en hint av vad drivs folket i exil. efter revolution.
Jag har skrivit här förbättra tre språk i icke privat vinst drivande svensk kämpe som bryr sig efter förmåga om Sverige & unionens folk.
Informera mig om ni vill röja någonting av mitt skrivarbete, till era privata APPAR mappar. Osv eller kan vi bli partner på tolvnitton förlag?

Med vänliga hälsningar
Diana.

2018-05-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra att ni satt ner foten. Jag har tyckt till ibland om detta att publicera psalmer och andra texter, någon annan skrivit. Upphovsrätten måste naturligtvis gälla även på Poeter.se.
2018-05-17

  Nanna X
Bra och tydliga riktlinjer!
2018-05-17

  Annaemi VIP
Viktig påminnelse, så rätt tänkt!
2018-05-16

  Annaemi VIP

2018-05-16

  LenaJohansson VIP
självklart ska det vara eget material!
2018-05-16

  Tomas Karlsson VIP
Mycket bra och tydliga påpekanden! :-)
2018-05-16

  Goraxy 89 Orion VIP
Tack - Här va mycket som jag inte förstått tidigare!
Som att -
Det blir slut med att piffa upp texterna med bilder från google eller med sina favorit techno-house mp3-låtar och egentligen är det ju helt rätt policy med tanke på att det är texten o inget annat om ska spela nån roll :)))
2018-05-16
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent