Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllning till framlidne Hans Rosling


Apokalypsen är nära

Apokalypsen är nära
tror en del
jag vet att de har fel

Domedagen kommer snart
har det spåtts i alla tider
med detta många människor lider

Men aldrig blev den av
tanken gick i kvav
men den kommer snart igen
för den borne pessimisten

Pessimisten sprider sitt gift
gör ingen människa glad
basunerar ut sin serenad

Så skall du tycka min vän
och följa mainstreamen
annars är du en obekväm en

Pressen hakar på
elände säljer bra
ned med optimisterna

Låt oss följa en annan väg
bejaka optimismen
skrota pessimismen

Hans Rosling sa
som de va
till förtret för pessimisterna,
seriös possibilist vill jag va

Med en optimistiskt sätt
är det lätt
att handla , handla rätt
för en bättre jord
och hålla våra ord



















Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-19 18:16



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
en dikt som Hans Rosling skulle ha gillat - gillar!
2018-05-19

    Sefarge VIP
Att ge upp och låta
framtida eländet bara
ske ingen bra ide!
Så mycket som kan
göras innan med gott
Mod och tro!
Jaa och hurra till denna sorts
givande skrivelse!
:)

2018-05-19

  Fulbergarn
Jag tror att Jorden går under längre fram i tiden, men att människan går under är ovisst. Jag tror mänskligheten kommer att överleva jordens undergång även om det låter omöjligt så tycker jag att både djur och natur låter omöjligt. Så... :) skål för det omöjliga!
2018-05-19

  Viksten
Jag tror att det krävs mer än optimism för att rädda jorden
En gigantisk omfördelning av resurserna och
en förändring av livsstilen

2018-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP